16.09.2017 | 0:07
„Левски“ постигна 4-та победа при Делио Роси
"Сините" надделяха с 2:0 над "Септември"

„Левски“ извоюва четвърта победа в 6-те си мача, откакто треньор на отбора е Делио Роси. „Сините“ спечелиха с 2:0 домакинството си срещу „Септември“ (Сф) в мач от 9-ия кръг на Първа лига. Този двубой беше и завръщане на треньора Николай Митов на ст. „Виваком Арена Георги Аспарухов“. Митов водеше „Левски“ до началото на август, преди да бъде заменен от Роси.

Домакините започнаха мача по-добре, а най-активният в състава им беше французинът Габриел Обертан. Резултатът обаче бе открит чак в 44-тата мин. Тогава испанецът Жорди Гомес центрира от ъглов удар и чешкият защитник Давид Яблонски вкара с глава за 1:0.

След почивката последваха нови пропуски за „Левски“, като се „отличиха“ Роман Прохазка (на празна врата), Серджиу Буш, Жорди Гомес. В 89-ата мин. пък Антонио Вутов излезе сам срещу вратаря на „Септември“ Янко Георгиев и се опита да го прехвърли, но заедно с това прехвърли и вратата.

Веднага след това Обертан увенча добрата си игра с ефектен пробив, който завърши с голов удар за 2:0. Веднага след попадението бившият футболист на „Манчестър Юн“ и „Нюкасъл“ беше сменен, за да обере овациите и да влезе сънародникът му Антони Белмонт, който записа дебют за „Левски“.

По-рано днес „Берое“ спечели с 2:0 гостуването си срещу „Етър“ в първия двубой от кръга.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране