11.04.2018 | 20:14
„Левски“ размаза „ЦСКА-София“ с 2:0
Мачът блокира центъра на София в час пик

„Левски“ победи „ЦСКА-София“ с 2:0 като символичен гост в първия мач от 1/2-финала за Купата на България по футбол. Двубоят се игра на Националния стадион „Васил Левски“ пред около 15 000 зрители.

И двата гола за „сините“ отбеляза бившият нападател на ЦСКА Серджиу Буш в началото на двете полувремена. Румънецът откри резултата в 7-ата мин. след центриране по земя отдясно на Габриел Обертан. Французинът асистира по подобен начин и за второто попадение в 46-ата мин.

Взаимодействието между Обертан и Буш можеше да доведе и до хеттрик за нападателя, но ударът му в 73-тата мин. бе отклонен в напречната греда от вратаря на „червено-белите“ Витаутас Черняускас.

„ЦСКА-София“ имаше няколко възможности да се разпише поне почетно, но пропуски от добри позиции направиха Хеан Бланко и Рафаел Енрике. Треньорът Стамен Белчев не можеше да разчита на редица свои титуляри, като заради контузии и наказания не играха звездите Фернандо Каранга, Станислав Манолев, Жеферсон и Кирил Десподов.

Проблемите за „ЦСКА-София“ се увеличиха още повече в 22-рата мин., когато заради травма в глезена играта принудително напусна Едвин Джеси. Холандецът бе изнесен на носилка, като има съмнения дори за фрактура. Реваншът е на 25 април, отново на Националния стадион.

Организацията на днешния двубой, който започна в 18 ч., предизвика огромни задръствания в центъра на София в час пик. Заради затворените отсечки от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Й. В. Гурко“ хиляди автомобили и десетки коли на градския транспорт се оказаха блокирани в продължение на повече от час из обиколните трасета. Колони се образуваха дори по кварталните улици в широкия център.

По предварителна програма мачът трябваше да се играе от 20 ч., но по желание на МВР и с настояване на министър-председателя Бойко Борисов началният час бе изтеглен. Официалният мотив бе по-ранното приключване на срещата с цел избягване на евентуални сблъсъци между агитките в тъмната част от вечерта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране