22.09.2019 | 14:41
Левски разплака чичо Венци и Славия
Нашименто и Станислав Иванов точни за победата на "сините"

Левски победи с 2:0 Славия след категорично превъзходство през целия двубой на стадиона в „Овча купел“. Срещата беше от десетия кръг на първенството, а след успеха „сините“ са на върха с 23 точки. Вторият Лудогорец има 21 преди домакинството си на Арда в неделя от 20:15 часа.

Футболистите на Петър Хубчев надиграха „белите“, разплаквайки ги за ужас на боса им Венци Стефанов. Той ядоса феновете на Левски преди мача с решението да вдигне цените на билетите. Запалянковците на Левски трябваше да плащат по 20 лева, а на полувремето по трибуните се породи напрежение. Част от феновете на „сините“ започнаха да чупят и хвърлят седалки, което наложи намесата на полицията.

Точни за Левски бяха резервата Филипе Нашименто, който вкара с технично изпълнение в 73-ата минута, а Станислав Иванов удвои в 81-ата след самостоятелен пробив от центъра на терена.

Още в 6-ата минута Левски пропусна да излезе напред в резултата. Първо Райнов от чиста позиция стреля лошо с глава, като заби топката в земята. Ударът му се оказа подаване, но Робърта от малък ъгъл също с глава стреля в аут.

Двубоят предостави много битка в средата на терена, като „Левски“ завърши първата част с натиск, а Паулиньо, Робърта, Мазурек и Райнов опитаха да притесняват Георги Петков, но без резултат.

На терена началото на втората част повтори първата и „Левски“ отново имаше възможност да открие резултата. В 49-ата минута Мазурек опита удар от границата на наказателното поле, а след него това направи Тиам, но прати топката над вратата. Минути по-късно Мазурек успя да стреля от дъгата на наказателното поле, но покрай страничния стълб.

Десет минути след почивката играта се поизнерви и понакъса, а напрежението взе връх в 62-ата минута, когато вратарят на Славия Георги Петков се спречка с бранителя на Левски Янис Каргас, а реферът Драгомир Драганов им показа жълти картони.

В края на двубоя „сините“ наложиха своя удар чрез Нашименто и Ст. Иванов.

Славия – ЛЕВСКИ 0:2
0:1 Нашименто (73)
0:2 Иванов (81)

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Холмар Ейолфсон, Янис Каргас, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Станислав Иванов, Франко Мазурек, Паулиньо; Найджъл Робърта
Старши треньор: П. Хубчев

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране