06.03.2017 | 21:55
„Левски“ ще взима само мотивирани футболисти
Шефовете ще обсъждат и привличане на още играчи от школата

„Левски“ ще търси да привлече футболисти, които са мотивирани да играят в отбора и същевременно трансферните им цени са реални. Това обяви главният скаут на клуба Георги Чиликов. Бившият нападател потвърди, че в първия състав ще бъдат взети още играчи от школата.

„В „Левски“ има пари, но, естествено, има и някаква финансова рамка. Не можем да търсим футболисти с нереални цени. Първо търсим такива, които искат да играят в „Левски“. Такива през зимата не бе лесно да намерим по много причини и все пак взехме три момчета, които малко по малко ще покажат качества. Не им е лесно да се адаптират, но е важно да помогнат на отбора – каза Чиликов. – Ще се обсъжда привличането на български футболисти, но и на играчи от школата. Гледам почти всички мачове в Първа и Втора лига. В България има играчи, които започват да правят впечатление, но ще видим какво ще стане през лятото.“

Очаква се също отборът да остане без двама от чуждестранните си футболисти – холандеца Джереми де Ноойер и испанеца Антонио Аниете. Договорите на тези халфове изтичат в края на сезона (30 юни) и няма да бъдат подновени. Според източници от клуба Де Ноойер е поискал голямо увеличение на заплатата, което няма как да бъде удовлетворено. Аниете пък все по-често не завършва мачовете, в които започва като титуляр, и бива заменен, а заради спада в спортната му форма няма да му се предлага нов договор.

Все по-голяма пък става вероятността притежателят на мажоритарния пакет акции в клуба – Спас Русев, да не изпълни заканата си да напусне. Първо спортният директор Даниел Боримиров заяви, че Русев вероятно ще преосмисли решението си, защото е много доволен от победата над „ЦСКА-София“, а вчера и самият клубен собственик даде индикации за същото. „Днес сме сини – „Левски“, футбол, изкуство“, написа Русев на профила си в една от социалните мрежи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране