16.05.2018 | 21:22
Левски виси за Европа

Левски ще виси за Лига Европа до последния момент, след като загуби драматично от ЦСКА-Сф с 2:3 в последното „вечно дерби“ за сезона. „Сините“ трябва да чакат последния кръг в Първа лига, за да завършат трети и да играят бараж срещу Черно море или Локо Пд другия четвъртък.

В неделя играчите на Делио Роси се нуждаят поне от равен с Верея в Стара Загора, за да си подсигурят бронза. Основният им преследвач Берое изостава с 2 т., а в неделя гостува именно на „червените“, които могат да подлеят вода на „вечния“ си съперник.

Пред обидно малка публика – около 7900 зрители, „сините“ изтърваха в последния момент хикса, който щеше да ги бетонира на третото място кръг преди края на шампионата. Символичният гост ЦСКА-Сф пък записа втора победа в петия мач между двата тима през пролетта и общо шести за сезона. „Сините“ останаха само с една – в първия полуфинал за купата, а равенствата са 3 (2 за шампионата).

На Националния стадион головете вкараха Рафаел Енрике (19), Кристиян Малинов (57) и Рубен Пинто (90) за „червените“, а за „сините“ се разписаха Паулиньо (34) и Станислав Костов (78). Тимът от „Герена“ бе в доста експериментален състав заради куп титуляри, отсъстващи по различни причини. Те можеха дори и да бият, но Роман Прохазка (73) удари греда при 2:2. Мача започнаха 16-годишният защитник Томислав Папазов и 18-годишният халф Илия Юруков, които дебютираха за „сините“ в елита. За първи път през сезона Левски започна с 5-има българи като освен двамата младоци титуляри бяха още вратарят-капитан Божидар Митрев, защитникът Иван Горанов и халфът Васил Панайотов, а през втората част се появиха Станислав Костов и 19-годишният Станислав Иванов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране