08.08.2017 | 11:15
Лидер на ГЕРБ в Перник превърнал общинска детска градина в частна
Решението е взето от Общинския съвет и обслужва фирмата на Румяна Гьорева

Родители от пернишкия квартал „Могиличе” се оплакаха, единствената детска градина в квартала е разделена на общинска и частна. Това е станало с решение на Общинския съвет в миньорския град, което е в полза на фирмата на председателя на групата на ГЕРБ Румяна Гьорева.

Разгневените родители обявиха пред Би Ти Ви, че се готвят за протест. Те обясниха, че положението е критично – в момента половината сграда е реновирана, а другата се руши.

„Дълги години се опитват да ни затворят детската градина”, обясни Симона, която е един от организаторите на родителския протест. Миналата година били събрани 700 подписа в подкрепа на градината, като от общината заявили, че ще я запазят. На 19 януари обаче местният парламент решил половината сграда да бъде дадена под наем. Получила я фирмата на Гьорева, създадена две седмици по-рано. Директорът на общинската детска градина (подчинен на кмета Вяра Церовска, също от ГЕРБ) дала писмено съгласие са съжителството на двете заведения без да се допита до родителите дали ще се създаде напрежение.

От Общината отричат информацията. „В държавата има правила, има институции, които отговарят за конфликта на интереси”, заяви Евелина Любомирова от дирекция „Образование” в Община Перник.

Тя категорично отрече информациите, че частната детска градина е ремонтирана с общински пари и подчерта, че „ще се предприемат мерки и другата част да бъде така добре изглеждаща”. По думите й там и до момента са правени ремонти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране