Зареждане

Напишете

Лондон цензурира новините за Скрипал

СВЯТ

Лондон цензурира новините за Скрипал

share

По делото „Скрипал“ британските медии се цензурират от специалните служби, заяви руският посланик във Великобритания Александър Яковенко в интервю за телевизия РБК. Миналата седмица изтече новината, че на всяко съобщение по делото „Скрипал“ е наложена цензура и нито една информация не може да излезе без съгласието на Съвета по национална сигурност, добави той.

Създадените в СССР отрови от семейство „Новичок“ са били изследвани в много страни на Запада, пише германското сп. „Дер Шпигел“. По данни на немската преса с отровното вещество са работили лаборатории в САЩ и Европа. Освен във Великобритания то е било изследвано в САЩ, Нидерландия и поне още една западна държава. Химикалът бил изследван за създаването на противоотрова.

Според британски медии антитерористичната служба е установила шестима заподозрени лица за отравянето на Скрипалови, а основният извършител е 54-годишен бивш руски разузнавач с агентурно име „Гордън“. Той вероятно си е служил с три псевдонима, съобщи „Сънди пийпъл“. Заподозрените са в Русия, имената им не се уточняват. Полицията е анализирала списъците на пристигащите и заминаващите от страната пътници на полетите, на камерите за наблюдение и номерата на колите.

сподели бутон

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *