Зареждане

Напишете

СВЯТ

Лондон цензурира новините за Скрипал

share

По делото „Скрипал“ британските медии се цензурират от специалните служби, заяви руският посланик във Великобритания Александър Яковенко в интервю за телевизия РБК. Миналата седмица изтече новината, че на всяко съобщение по делото „Скрипал“ е наложена цензура и нито една информация не може да излезе без съгласието на Съвета по национална сигурност, добави той.

Създадените в СССР отрови от семейство „Новичок“ са били изследвани в много страни на Запада, пише германското сп. „Дер Шпигел“. По данни на немската преса с отровното вещество са работили лаборатории в САЩ и Европа. Освен във Великобритания то е било изследвано в САЩ, Нидерландия и поне още една западна държава. Химикалът бил изследван за създаването на противоотрова.

Според британски медии антитерористичната служба е установила шестима заподозрени лица за отравянето на Скрипалови, а основният извършител е 54-годишен бивш руски разузнавач с агентурно име „Гордън“. Той вероятно си е служил с три псевдонима, съобщи „Сънди пийпъл“. Заподозрените са в Русия, имената им не се уточняват. Полицията е анализирала списъците на пристигащите и заминаващите от страната пътници на полетите, на камерите за наблюдение и номерата на колите.

сподели бутон

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.