30.03.2015 | 21:17
Лубиц бил лекуван заради склонност към самоубийство
Продължава издирването на втората черна кутия

Полицаи са разпитали партньорката на Андреас Лубиц – втория пилот, за който се смята, че умишлено е причинил катастрофата със самолета на Germanwings („Джърмануингс“), при която загинаха 150 души. Преди години Лубиц е бил лекуван заради склонност към самоубийство, съобщиха следователите.

В същото време, израелски експерти с опит в идентифицирането на тела след терористични нападения, пристигат във френските Алпи. Осемте специалисти ще издирват и останките на израелски пътник от катастрофиралия самолет.

Операции в района на катастрофата продължават. Заради лошото време хеликоптерите спряха да летят и екипи стигат до мястото на катастрофата само пеша. Булдозер започна да копае път за високопроходими автомобили.

Втората черна кутия все още не е открита. Тя вероятно е силно повредена, предупреди официален представител на Lufthansa („Луфтханза“).

Полицията в германския град Дюселдорф сформира специална комисия, която ще се занимава с изясняване на подробности от живота на втория пилот. Специалистите ще събират още информация за идентифицирането на германските граждани, загинали при катастрофата. Досега е открита ДНК на 80 от жертвите.

Около 100 полицаи посещават живеещите в Германия близки и роднини на жертвите, за да съберат детайли, които ще помогнат при разпознаването на телата на загиналите.

Пред църквата в малкото германско градче Монтабур, където майката на втория пилот Андреас Лубиц свирила на орган, местните пишат бележки със съболезнования. Пред дома на родителите на Лубиц, който изглежда празен, са оставени цветя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране