30.03.2015 | 11:14
Лубиц бил скрит гей
"Ще видим", коментирал Андреас инструкциите за кацане

Изглежда, че Андреас Лубиц, помощник пилотът на обречения полет на „Джърмънуингс“, внимателно е планирал решението си да заключи капитана отвън и да разбие самолета, пише The Telegraph, като се позовава на публикации в германската преса.

Детайли от транскрипцията на записа от черната кутия разкриват, че Лубиц активно е окуражавал капитан Патрик Зондхаймер да го остави сам в контролната кабина.

Смразяващо, когато капитан Зондхаймер провежда инструктаж за предстоящото приземяване в Дюселдорф, Лубиц отвръща „Да се надяваме“ и „Ще видим“. В заключителния момент на записа, може да се чуе как капитанът го моли да отвори вратата, преди да се опита да я разбие.

Детайли от транскрипцията на продължаващия час и половина запис, показват, че няколко пъти по време на полета Лубиц се опитва да убеди колегата си да му предаде контрола над самолета. Почти веднага след излизането на капитана започва спускане. На записа се чува автоматична аларма за загуба на височина – предупреждение, че самолетът се спуска твърде бързо. Скоро след това се чуват удари по вратата и гласът на капитана. „За Бога, отвори вратата“ казва той, докато пасажерите викат край него.
След няколко минути се чуват силни звуци от металически удари. Смята се, че капитанът се е опитвал да разбие вратата на кабината с брадва. „Отвори проклетата врата!“, крещи той.

Последно на записа се чуват виковете на пътници.

The Sunday Express пък твърди, че Андреас Лубиц не само е плашел жените, с които се е срещал със странни изказвания, но и ровичкал из гей сайтове в интернет, като и се интересувал от сексуални извращения и самоубийства.

Изданието отбелязва също така, че на предишната месторабота на Лубиц в качеството му на стюард, той бил известен с прякора „Доматения Анди“ – немски евфемизъм за скрити гейове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране