10.03.2019 | 20:33
„Лудогорец“ би с 2:0 „Левски“ в дербито на върха
„Сините“ останаха на 8 точки от първото място

Лудогорец“ спечели с 2:0 дербито на върха в Първа лига и на практика отказа „Левски“ от битката за титлата. Пред 17 000 фенове на стадион „Vivacom Arena – Георги Аспарухов“ „орлите“ ликуваха след голове на Марселиньо и Джоди Лукоки, а мачът бе повторен дебют за Стойчо Стоев начело на шампионите. След победата „Лудогорец“ продължава да има аванс от 5 точки на върха пред ЦСКА, а „Левски“ вече е трети и е на 8 точки от първото място.

Резултатът бе открит от Марселиньо в 21-вата минута след късметлийски гол, след като топката рикошира в защитника Давид Яблонски. Преди това Клаудиу Кешеру пък нацели гредата на вратата на „Левски“. „Сините“ се опитаха да изравнят резултата през второто полувреме, но Джоди Лукоки реши всичко с попадение в 91-вата минута.

„Това беше много важна победа в борбата за титлата, коментира след двубоя Марселиньо, който бе избран за Играч на мача. – Много е важно да печелим мачовете си, а още повече тези срещу преките ни конкуренти за първото място. Много хора ни упрекваха, че се представяме под възможностите си от началото на годината, но с този мач мисля, че показахме, че сме най-добрият отбор в България“, допълни бразилецът с български паспорт. „Важна победа, която ще помогне на играчите да се отпуснат психически. Ясно е, че за два дни аз няма как да направя нещо в глобален мащаб в отбора, но основната ми цел беше да променя мисленето на играчите, за да играят спокойно. Можехме и по-рано да решим мача с втори гол, но важното е, че спечелихме“, сподели пък треньорът на „Лудогорец“ Стойчо Стоев.

Треньорът на „Левски“ Георги Дерменджиев трябваше да се оправя без нападателя Валери Божинов, който отпадна от групата заради контузия.

Новото попълнение Еркебулан Сейдахмет, който все още не е готов да дебютира за „сините“, също не бе на разположение. „Неприятна загуба, но мисля, че беше заслужена. Съперникът ни надигра и просто си реализира положенията. До края на първенството има много мачове и не мисля, че сме загубили шанс за титлата, ще се борим до последно“, заяви треньорът на „Левски“ Георги Дерменджиев.

В следващия кръг, който е последен от редовния сезон в Първа лига, „Лудогорец“ е домакин на „Септември“, а „Левски“ гостува на „Верея“. След това започва плейофната фаза на първенството, в която отборите от първата шестица ще играят помежду си за определяне на шампиона.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране