01.07.2015 | 20:19
Лудогорец извади над 3 млн. евро за румънец
Шампионите се надяват да привлекат халфа Александру Чипчиу

„Лудогорец“ проявява сериозен интерес към атакуващия халф на „Стяуа“ Александру Чипчиу, съобщава румънското издание „Фанатик“. 26-годишният футболист има 18 мача и 3 гола за националния тим на Румъния. Според информацията собственикът на българския шампион Кирил Домусчиев е готов да инвестира повече от 3 млн. евро в играча.

„В момента Кипчиу получава 400 000 евро на сезон в „Стяуа“, но от „Лудогорец“ са готови да му плащат 600 000 евро плюс бонус от 100 000 евро, ако отборът влезе в групите на Шампионската лига. Българският клуб вече предложи на „Стяуа“ 1.5 млн. евро за играча, но тази оферта не бе приета. Сега Домусчиев е готов да плати два пъти повече, за да вземе Чипчиу“, твърди изданието, като се позовава на свой анонимен източник.

Според специалистите реалната цена на Чипчиу към момента е около 3.5 млн. евро. В „Лудогорец“ са готови да достигнат тази сума, тъй като в сделката ще бъде включен и тунизийският нападател на тима Юнес Хамза. Вчера българският шампион привлече досегашния капитан на „Стяуа“ – 29-годишния дефанзивен халф Андрей Препелица.

В същото време стана ясно, че „Лудогорец“ е закупил 85% от правата на най-новото си попълнение Сисиньо. Във вторник шампионите представиха десния краен бранител, който идва от бразилския „Сантос“. В родината на играча твърдят, че той ще играе под наем в българския отбор, но според радио „Дарик“ вече е постигната договорка за купуването му. Разградчани не разкриват срещу каква сума е привлечен бранителя, но според медиите в Южна Америка в договора на Сисиньо със „Сантос“ има клауза за откупуване за 9 млн. евро.

Със сигурност сумата, платена от Кирил Домусчиев, е значително по-малка, като бразилците ще си запазят 15% от правата на играча. През 2013 г. Сисиньо преминава в „Сантос“ от „Понте Прета“. Любопитното е, че тогава сделката е подобна – новият клуб плаща 50% за правата на футболиста, докато останалите си остават за стария му клуб. Според медиите в Бразилия тогава сделката е на стойност 3.4 млн. евро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране