07.12.2016 | 0:09
Лудогорец остана на крачка от немислимото на митичния „Парк де Пренс“!
Българският шампион завърши наравно сблъсъка си със звездната селекция на Пари Сен Жермен

Българският шампион Лудогорец завърши наравно сблъсъка си със звездната селекция на Пари Сен Жермен насред митичния, исторически за българския футбол „Парк де Пренс“. Отборът ще остане в евротурнирите и напролет след уникално 2:2 срещу именития си съперник.

По същото време на стадиона в Базел домакините бяха разгромени от Арсенал с 1:4, което означаваше, че Лудогорец ще играе в Лига Европа.

В герои за „орлите“ се превърнаха Мисиджан и Вандерсон, разочаровали стража на домакините.

Кавани вкара страхотен гол със задна ножица за 1:2, а крайното 2:2 оформи Ди Мария в добавеното време.

Първото полувреме бе едно от най-добрите за Лудогорец в Европа въобще. Съставът се оттегли в почивка с предимство в резултата, като водеше с 1:0.

Голът в полза на разградчани падна в 15-ата минута на двубоя. Негов автор стана Върджил Мисиджан, който даде заслужена преднина на състава си, с оглед представянето на двата тима на терена.

Мисиджан бе точен след центриране на Натанаел.

Звездите на Пари Сен Жермен не спряха да обстрелват Владо Стоянов до сигнала за край на полувремето, но топката така и не попадна в мрежата на българския страж.

На няколко пъти самият Стоянов се намесваше решително, но при един от изстрелите на Тиаго Силва и гредата помогна на Лудогорец.

След почивката българският отбор опита да постави съперника си в съвсем неизгодна ситуация, отбелязвайки второ попадение, но Вандерсон нямаше късмет пред вратата на домакините.

До края на мача ПСЖ пое инициативата в свои ръце.

В 61-ата минута резултатът беше изравнен, след уникално изпълнение на Единсон Кавани, доказал класата си с ножичен удар в пеналта на Стоянов. Националният страж на България този път нямаше подходящите аргументи за реакция, като просто трябваше да извади кълбото от вратата си.

Още  следващата атака Игор Пластун игра с ръка в наказателното поле, но гръцкият главен съдия прецени, че нарушение на правилата няма.

В 69-ата минута гостите изненадаха втурналите се в предни позиции свои опоненти, като Кафу проби защитата на ПСЖ и върна топката към Вандерсон, който разочарова Ареола за втори път в мача – 1:2!

Анхел Ди Мария оформи крайното 2:2 в добавеното време на мача, но равенството все пак означаваше само едно – Лудогорец продължава своята приказка в европейските клубни турнири!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране