20.07.2017 | 0:30
„Лудогорец“ отстрани „Жалгирис“ по пътя към Шампионската лига
Разградчани спечелиха с 4:1 реванша

„Лудогорец“ се класира за III квалификационен кръг за Шампионската лига, след като отстрани литовския „Жалгирис“ (Вилнюс). Българският тим спечели с 4:1 реванша в Разград от II кръг и продължи напред с общ резултат 5:3.

Мачът на ст. „Лудогорец Арена“ обаче започна кошмарно за домакините, след като бившият нападател на ЦСКА Серж Нюаджи откри за „Жалгирис“ в 15-ата мин., оставен непокрит в наказателното поле.

Последва мощен натиск от страна на „Лудогорец“ и пропуски на румънците Козмин Моци и Клаудиу Кешерю. Все пак разградчани успяха да стигнат до изравнителен гол преди почивката, като в 41-вата мин. бразилецът Натанаел шутира отдалеч и вратарят на литовците Армантас Виткаускас не се намеси добре.

Нещата си дойдоха на мястото за „Лудогорец“ през втората част. Първо бразилецът Вандерсон изведе тима си напред в 50-ата мин. след нова грешка на противниковия вратар и изравни общия резултат. Още в следващата минута Кешерю вкара първия от двата си гола. Втория път бе точен в 74-тата мин., когато засече отблизо центриране на бразилеца Лукас Саша.

До края „Лудогорец“ можеше да спечели и още по-убедително, но попадение на Марселиньо беше отменено заради засада.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране