20.10.2017 | 1:10
„Лудогорец“ победи „Брага“ с 2:0 и оглави групата си
Разградчани нямаха нито един титуляр, роден в България, при успеха в Лига Европа

„Лудогорец“ спечели с 2:0 гостуването си срещу „Брага“ и оглави група С от турнира Лига Европа. Румънският защитник Козмин Моци откри в 25-ата мин., а Раул Силва в 56-ата си отбеляза автогол. Това беше първа победа на български отбор в Португалия в мачове от евротурнирите.

Треньорът на „Лудогорец“ Димитър Димитров поднесе две големи изненади преди мача. Той обяви стартов състав без нето един футболист, който да е роден в България. От титулярите наш паспорт притежава натурализираният бразилец Марселиньо. На мястото на последния все пак влезе българин в 75-ата мин. – капитанът Светослав Дяков, който бе оставен резерва в мача.

Вторият сюрприз на Димитров беше решението му да играе с трима централни защитници в лицето на Игор Пластун, дебютиралия за разградчани в турнира Рафаел Форстър и Моци. Тъкмо последният беше точен с глава в 25-ата мин. Преди това, в 8-ата мин. беше отменен гол на „Брага“ заради минимална засада на Паулиньо.

Домакините имаха претенции и в 70-ата мин., когато след шут от близо топката срещна дясната ръка на Абел Анисе. Сигнал от рефера не последва, което вбеси треньора на „Брага“ Абел Ферейра и той бе изгонен на трибуните.

До края последва натиск на „Брага“, който създаде няколко ситуации пред вратата на Ренан, но бразилецът имаше ден и спаси всички опасности, които не бяха никак малко.

Второто попадение за „Лудогорец“ падна в 56-ата мин., когато Раул Силва довкара топката в собствената си врата след чудесен пробив отляво на Вандерсон.

Така разградчани излязоха на първо място в гр. С. В другия мач „Хофенхайм“ спечели с 3:1 срещу „Истанбул Башакшехир“.

КЛАСИРАНЕ
1. „Лудогорец“ 2 1 0 4:1 7
2. „Брага“ 2 0 1 4:4 6
3. „Хофенхайм“ 1 0 2 5:5 3
4. „Истанбул ББ“ 0 1 2 2:5 3

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране