25.08.2016 | 0:01
„Лудогорец“ си осигури поне 14.7 млн. евро
Влизането на разградчани в Шампионската лига ще донесе приходи и за професионалните ни клубове

„Лудогорец“ отстрани чешкия първенец „Виктория“ (Пилзен) и направи нещо, непостигано до момента от български клуб – за втори път влезе в груповата фаза на Шампионската лига и заслужи крупни приходи. Клубът от Разград ще получи минимум 14.7 млн. евро, дори и да не спечели нито една точка в групата си.

А сумата може да набъбне до около 20 млн., като се добавят приходите от билети от трите домакинства, от тв права, както и полагащият се допълнителен бонус за всички участници в Лигата след края на сезона. Отделно „Лудогорец“ има възможност да заработи приходи и от спечелени точки – за равенство се полагат 500 000 евро, а за победа – 1.5 млн.

Треньорът Георги Дерменджиев обобщи амбициите в клуба не само да бъдат спечелени точки, както при предишното участие през 2014 г. (б.р. – тогава „Лудогорец“ извоюва 4 т.), но и тимът да завърши поне на трето място в групата, което осигурява участие в 1/16-финалите в Лига Европа през пролетта на 2017 г.

„Това, което направихме, е невероятно голяма крачка за „Лудогорец“. Бъдете сигурни, че ще вземем точки в групите. Няма да бъдем отбор, който ще губи. Мисля, че можем да постигнем много, да прескочим първата фаза или най-малкото да продължим участието си в елиминациите в Лига Европа. Знаете, че не ни е страх да си заявим целите и след това да ги изпълним. В България е трудно да се постигне това, което ние направихме. Виждате, че се надгражда постоянно – в момента се довършва базата. Да, допуснахме грешки, но те бяха следствие на растежа. Не си говорим празни приказки – имаме много доказателства за това. Казах на момчетата в съблекалнята, че те са най-добрите и напълно заслужиха този успех“, коментира Дерменджиев след 2:2 в Чехия. Той поздрави футболистите си за характера и изтъкна, че разполага с отбор на средно европейско ниво.

Днес „Лудогорец“ ще разбере съперниците си в групата, като най-гръмките имена са в първа урна: „Реал“, „Барселона“, „Лестър“, „Байерн“, „Ювентус“, „Бенфика“, „Пари Сен Жермен“ и ЦСКА (М). Във втора пък са „Атлетико“ (М), „Борусия“ (Д), „Арсенал“, „Севиля“, „Наполи“, „Байер“, „Порто“ и „Манчестър С“, а снощи трябваше да бъдат уточнени и всичките отбори в трета урна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране