31.08.2015 | 0:02
Лукарски и Кунева срещу Кънев: Извършва се подмяна!
Днешното тристранно споразумение било "провокация"
Божидар Лукарски

Ръководствата на СДС и ДБГ изразиха в декларация до медиите несъгласието си с подписаното по-рано днес споразумение между ДСБ, НПСД и БЗНС за общо явяване на местните избори.

„На днешното партийно мероприятие на ДСБ, с участието на НПСД и БЗНС е обявено, за наша изненада, че вече е постигнато съгласие за единна регистрация на три от партиите в РБ. Считаме това за ненужно и провокативно преди обявеното заседание на лидерите на петте партии“, твърдят двете формации. От партията на Кунева припомнят, че още на 18 април са поискали единна регистрация на реформаторите за местния вот. От СДС пък твърдят, че на 9 юли са заявили позицията си за единна регистрация при спазване на Учредителното споразумение на РБ от декември 2013 г.

„Несъгласуваната акция, на която сме свидетели, е тревожна и изразяваме силното си политическо притеснение, че е пореден опит за бламиране на Учредителното споразумение и заменянето му със задкулисни договорки, за
които СДС и ДБГ не са информирани. За утре, 31 август, са предвидени преговори за единната регистрация и ние приемаме днешния акт като опит за тяхното бламиране“, настояват те.

Според ДБГ и СДС – ходът на партньорите им обезсърчава структурите по места и дава предимство на опонентите. „Считаме, че приоритетите на националната политика, в която участваме като управляващи партии, изисква изграждане на политическия диалог, а не неговото разрушаване чрез подобни акции. Призоваваме партньорите ни от РБ към повече почтеност и колегиалност при обявяване на политически позиции от името на коалицията“, заключават двете партии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране