11.07.2016 | 0:01
Лукарски назначил екскмета на Петрич за шеф на държавна фирма
Вельо Илиев поема „Екоинженеринг-РМ” ЕООД

Икономическият министър Божидар Лукарски назначи бившия кмет на Петрич Вельо Илиев за управител на държавната фирма „Екоинженеринг-РМ” ЕООД, съобщи Струма.бг.

От средата на следващата седмица, когато ще бъде вписан в Търговския регистър, Вельо Илиев ще поеме управлението на държавното дружество. Досегашният управител на тази фирма Красимир Витанов е започнал работа в КЗК (Комисия за защита на конкуренцията).

„През последните месеци имах различни опции, имаше отправени към мен различни предложения. В крайна сметка приех поканата да оглавя тази държавна фирма. Постът е отговорен, работата е престижна и интересна, оставам си общински съветник в Общински съвет – Петрич”, каза Вельо Илиев.

„Екоинженеринг-РМ” ЕООД е дружество със сто процента държавно участие в капитала, с принципал министъра на икономиката. Дружеството е създадено по силата на постановление на Министерски съвет за ликвидиране на последствията от добива и преработката на уранова суровина.

2 коментара

  1. Колев каза:

    Този със синджирите е пътник,който ще поведе некадърните чиновници-министри,Ненчев,Митов,Пепи „здравето“!Тази навалица, е натрапена на г-н Борисов,който е принуден от квотния принцип,да назначи едни които с нищо не показаха,че са подходящите за подходящите министерства.Доволството на българите е,че от „Дондуков“-2 си заминава безвъзвратно „Главата“ на държавата ни,с което ще се спести нагнетяването на отношенията ни с другите държави и в частност с Русия.

  2. Зонев каза:

    Този с отворената уста от които хвърчат алкохолни пари и златните синджири,днес се подвизава на „Дондуков“-1,като „министър“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране