23.05.2016 | 6:51
Лукарски пръснал над 40 бона за сватбата си. Как става това със заплата от 3 500 лева?
Само менюто за гостите и хонорарът на Димитър Рачков струват три месечни възнаграждения на младоженеца

Над 40 000 лева е пръснал министърът на икономиката Божидар Лукарски за пищната сватба, която вдигна със своята половинка Ива. Тази баснословна сума изчислиха утвърдени сватбени организатори.

Припомняме, че церемонията се състоя в петзвезден хотел на морския бряг в Бургас. Грубите сметки показват, че само менюто е струвало минимум 5000 лева за 100 гости. Толкова е и хонорарът на водещия на церемонията – Димитър Рачков. Ако приемем, че роклята на Ива е от български бутик и не е от световноизвестен дизайнер, както не обявено, и прибавим разходите за украса вътре в залата и навън в градината – само дотук сумата достига 14-15 хиляди лева.

За скъпата украса и декорация призна лично и организаторът на сватбеното тържество. „Декорацията беше решена изцяло в цвят корал и беж. Към този ретро интериор добавихме и дантела. Сватбената зала беше потопена в свещи, което предаваше още по-романтична обстановка, както и допълнително осветление в същите тонове“, поясни той, цитиран от Флагман.бг.

Поне още 5000 лева икономическият министър е пръснал за марковия алкохол. За скъпото пиене свидетелстват дори разкази на гости. Като прибавим и парите, похарчени за самите церемонии и ритуали, за ретро лимузината и за другите детайли около сватбеното тържество, сумата набъбва до 23-24 хиляди лева.

Лукарски се е бръкнал сериозно и за сватбен фотограф, видео оператор, както и за озвучаването. Останалите изпълнители, които са поддържали доброто настроение на гостите, също са прибрали тлъсти хонорари.

В разходите на икономическия министър трябва да се запишат още: прическа, грим, маникюр, заря, подаръци за гостите, бижута и сватбена торта.

Така при този „най-икономичен“ вариант министър Лукарски се е разделил с поне 30 бона от авоарите си, коментираха сватбени организатори. Големият въпрос, на който трябва да отговори младоженецът, е колко време е спестявал за сватбената церемония, след като заплатата му варира от 3300 до 3700 лева? Или помогнал ли му е някой за покриването на всички тези разходи?

1 коментар

  1. амииии каза:

    Ако някой е помогнал на Лукарски относно плащането на сватбата, то срещу какво е тази помощ? Законодателна „услуга“, изпиране на мръсни пари, спане с булката……….. КАКЪВ Е АНГАЖИМЕНТА НА ЛУКАРСКИ КЪМ „ПОМАГАЧА“???

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране