31.03.2015 | 8:24
Лупи с последни напъни да спаси лиценза
Призова Манджуков и Инджов да помогнат с пари, те обещаха премии за футболистите

24 часа преди крайния срок за лиценза за първенство и евротурнири ръководството на ЦСКА призова бизнесмените Юлиан Инджов и Петър Манджуков да проведат нови преговори с клуба, които включват двамата бизнесмени да отложат за определен недълъг период своите вземания.

На своя сайт “армейците” публикуваха декларация с цел да бъде взет лиценз:  „Работим усилено по покриване на критериите за получаване на лиценз, съгласно критериите на УЕФА. Смятаме, че лицензът ще бъде постигнатнезависимо от каквито и да било обстоятелства. За ръководството на ПФК ЦСКА АД и за неговия главен акционер получаването на лиценза е по-важна задача, отколкото промените в акционерния капитал на дружеството. Несъмнено съвпадението по дати на плащанията с лиценза и на връщането на заемите дадени от господата Манджуков и Инджов създават допълнителни трудности. Ето защо смятаме, че е възможно да се постигне компромис и те да отложат за определен недълъг период своите вземания. Това несъмнено ще облекчи изплащането на задълженията по лиценза”, пише в част от обръщението.

Както е ясно, Томов е взел заем от фамилиите Манджуков и Инджов, който е обезпечил с акции на клуба. На 31 март изтича периодът, в който Лупи има възможност да върне парите, за да запази акциите си. След това Инджов и Манджуков трябва да придобият контролния пакет акции, с което да станат мажоритарни собственици на клуба.

Преди две седмици те искаха да купят клуба и да ускорят процедуратаФинансовата ситуация обаче и появилите се дългове към „Лира Инвестмънт” накараха бизнесмените да изчакат до края на март, когато ще получат акциите вместо парите си. От своя страна те решиха да надъхат играчите, които тази събота излизат срещу „Лудогорец” в Разград в пореден кръг от плейофната фаза.

„Искаме да ви информираме, че имаме уверението на г-н Манджуков и г-н Инджов, че при победа в Разград, те лично ще се ангажират отборът да получи премии!”, гласи съобщение от страницата на ЦСКА.Тв в социалните мрежи.

Феновете на отбора също изразиха позиция по въпроса с акциите и поискаха те да не остават в ръцете на Александър Томов, нито да стават притежание на фамилиите Инджов и Манджуков, а да бъдат дарени на трети лица, които да поемат издръжката на клуба:„С настоящата позиция желаем да внесем допълнителна яснота около решението ни да поискаме акциите на ЦСКА. Ще обявим имената на двама души, на които предлагаме да бъдат прехвърлени акциите – първо тези на господата Манджуков и Инджов, а след това и тези на г-н Томов. Това са Милко Георгиев и Борислав Лазаров. И двамата от години се занимават с частен бизнес и саутвърдени име на в тази сфераа първият стои и зад проекта ЦСКА ТВ. Спрели сме се на тях поради тази причина, а и самият г-н Томов настояваше това да бъдат хора с финансови възможности”, казват в своята декларация привържениците, които обаче подчертават:

„Нямаме намерение да задържаме акциите за продължителен период от време, нито пък искаме да се нагърбваме с издръжката и управлението на клуба. За тази цел са необходими хора с големи финансови ресурси, които да привлекат експерти и професионалисти на работа в ЦСКА, а ние не претендираме да сме такива. След като получим акциите нашата цел е в максимално кратки срокове да бъде наета фирма, която да извърши финансов одит”, пише още в становището на феновете.

Според вицепрезидента на Българския футболен съюз Йордан Лечков и двата клуба – ЦСКА и „Левски” – ще получат лицензи: “Аз доколкото имам информация „Левски” и ЦСКА ще си платят и няма да имат проблеми да вземат евролиценз. Имам информация, че двата клуба ще се справят с тези плащания, които трябва да направят към 31 март. Говоря и за двата лиценза. Ако не покриеш единия, няма как да покриеш и другия”, сподели вицепрезидентът на БФС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране