29.09.2015 | 11:24
Любимецът на прокуратурата Бисер Лазов пак краде от КТБ
Чрез РЕАЛ СТИЛ ЕООД Бисер Лазов е собственик на 18-етажната сграда на Балканкар в кв. "Дървеница"
Фрог нюз

Какво още трябва да открадне Бисер Лазов от масата на несъстоятелността на КТБ, за да се размърдат прокуратура, компетентните държавни органи, синдици?! След безброй публикации в медиите и сигнали до прокуратурата и НАП за безчинствата на Лазов, той все още продължава, необезпокояван от никого, да придобива активи на длъжници на банката. Синдиците, от своя страна, продължават да не правят абсолютно нищо, за да удовлетворят кредиторите на КТБ АД.

Ето я и новата кражба на Лазов:

Видно от имотния регистър, на 14. 09. 2015 г. една от фирмите на Бисер Лазов – РЕАЛ СТИЛ ЕООД, е наложила възбрана върху 23 дка в  Разлог, местност Гаврица. Имотът е собственост на ЛЕКС ПРОПЪРТИС АД. Как тези сделка ощетява масата на несъстоятелността на КТБ?

Основен акционер на ЛЕКС ПРОПЪРТИС АД е ЕВРОБИЛД 2003 ЕООД, чрез което дружество до момента Бисер Лазов измъкна под носа на квестори и синдици недвижими имоти за над 200 млн. лева. Същевременно дружеството ЕВРОБИЛД 2003 ЕООД, което е еднолична собственост на любимеца на прокуратурата, продължава да бъде неизряден длъжник на банката.

Акциите на ЕВРОБИЛД 2003 ЕООД от капитала на ЛЕКС ПРОПЪРТИС АД са заложени в полза на КТБ. Незнайно защо до момента синдиците не предприемат нищо за налагане на запори и възбрани върху активите на ЕВРОБИЛД 2003 ЕООД. Нещо повече, докато  квесторите и синдиците на банката спят, Бисер Лазов чрез друга негова фирма – ДИВАЛ 59 ЕООД, се опитва да обяви в несъстоятелност ЕВРОБИЛД 2003 ЕООД с дата след периода на кражбите му.

Тъй като схемите на Лазов не са сложни, можем да предположим, че е измислил някакъв разчет със задна дата между ЛЕКС ПРОПЪРТИС АД и ЕВРОБИЛД 2003 ЕООД, заради който е наложена възбраната върху имота. Следващата му стъпка ще бъде или да размени дълг срещу собственост, или имотът да бъде продаден на близка до него фирма, на достатъчно ниска цена.

Припомняме, че Бисер Лазов, в съучастие с управителя на дружеството – Тихомир Димитров Иванов, прехвърли собствеността върху редица апетитни имоти от силно задлъжнялата му фирма ЕВРОБИЛД 2003 ЕООД, в полза на фирми, контролирани от него или от негови близки. Ето и списък на малка част от тези имоти:

– централата на КТБ АД в гр. София на ул. Граф Игнатиев 10;

– бившата сграда на „София прес” на бул. Цариградско шосе;

– 160 дка на първа линия на морето в с. Самотино, община Бяла.

Чрез РЕАЛ СТИЛ ЕООД Бисер Лазов е собственик на 18-етажната сграда на Балканкар в кв. Дървеница. „РЕАЛ СТИЛ” ЕООД е дружество, регистрирано в родния на Лазов град Кюстендил и формално е собственост на неговия близък – Георги Славчев Георгиев.

Явно прокуратурата ще продължава да защитава и гешефтите на защитения си свидетел, така че синдиците едва ли ще наложат възбрани върху имотите, с които Бисер Лазов успешно жонглира вече втора година.

3 коментара

  1. Кондуит каза:

    Прокуратурата и компетентните държавни органи по-добре да се съсредоточат към екстрадирането на Цветан Василев от Сърбия, който вече цяла година плаща рушвети на тамошните политици с крадените пари от КТБ.

  2. Елизабет каза:

    Я каква изненада. Темите в Миг нюз и Фрог нюз са едни и същи. Дали не ги обединява някой мустак пребиваващ по настоящем в Сърбия? За мен това са поредните драсканици под диктовката на Цветан Василев, които се пускат просто, за да се отклони в момента общественото мнение в друга посока и да се покаже уж, че КТБ била стабилна банка препълнена с качествени активи. Цялото това говорене се засилва в момента само поради една причина, а тя е доклада, който ще бъде оповестен от Аликс Партнърс. Явно очакванията са да излязат всички далавери на яве и докладът да потвърди наглото източване на банката.

  3. Кики каза:

    Някой няма ли да потърси отговорност на всички които окрадоха КТБ, народа и държавата? кога ще се събудят нашите институции?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране