Зареждане

Напишете

СПОРТ

Любо Пенев влиза в битката за БФС

share

Любо Пенев се зарече да направи кардинални промени във футбола, ако бъде избран за президент на БФС. Той смята, че сегашната политика на Боби Михайлов е катастрофална.

За момента Пенев не знае или не пожела да разкрие от кого ще получи подкрепа за конгреса, който трябва да е до края на февруари. Той не изключва да покани в екипа си Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Красимир Балъков. „Време е за кардинална промяна. За всички е ясно, че този модел на управление, който е вече 14 години, не е печеливш. Не визирам никого конкретно, а като цяло шапката на българския футбол – БФС“, обяви Пенев пред бТВ. За да води кампанията, той напусна със скандал втория отбор на Валенсия, на който беше треньор от лятото, но и не съжалява за постъпката си.

„Всеки може да допринесе за това европейско развитие, за което говоря. Искам да наложа правилата, които са в големите държави. Да приложа модели, които биха паснали много добре на нашия футбол. Не трябва да го измисляме, а просто да го приложим. Зад мен няма конкретни личности, отбори или лоби. Който иска промяна – да ме подкрепи. Много хора ще ме подкрепят. Затова се показвам. Аз ще ги променя нещата“, закани се Пенев.

spodelime.com

Етикети:
Следваща статия

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.