05.12.2017 | 1:39
Любо Пенев влиза в битката за БФС
Иска кардинални промени във футбола

Любо Пенев се зарече да направи кардинални промени във футбола, ако бъде избран за президент на БФС. Той смята, че сегашната политика на Боби Михайлов е катастрофална.

За момента Пенев не знае или не пожела да разкрие от кого ще получи подкрепа за конгреса, който трябва да е до края на февруари. Той не изключва да покани в екипа си Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Красимир Балъков. „Време е за кардинална промяна. За всички е ясно, че този модел на управление, който е вече 14 години, не е печеливш. Не визирам никого конкретно, а като цяло шапката на българския футбол – БФС“, обяви Пенев пред бТВ. За да води кампанията, той напусна със скандал втория отбор на Валенсия, на който беше треньор от лятото, но и не съжалява за постъпката си.

„Всеки може да допринесе за това европейско развитие, за което говоря. Искам да наложа правилата, които са в големите държави. Да приложа модели, които биха паснали много добре на нашия футбол. Не трябва да го измисляме, а просто да го приложим. Зад мен няма конкретни личности, отбори или лоби. Който иска промяна – да ме подкрепи. Много хора ще ме подкрепят. Затова се показвам. Аз ще ги променя нещата“, закани се Пенев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране