14.06.2018 | 17:09
„Магнитски“ означава край за Цацаров и блокирани активи на Пеевски в Дубай

Пеевски не е сам. И Цацаров не е сам. #КОЙ е система, в която очевидно участват хора от бившите служби. Това каза ексбанкерът Цветан Василев в интервю за Youtube канала „Най-добрите“.

„Някои казват, че този център в момента е намерил своя пристан в Библиотекарския институт. Наистина там са посъбрани. И Гестапото, и Цветлин Йовчев, и Стоян Денчев. Дали това са хората или има и други. Но те са пръснати навсякъде. ДАНС действа като частна структура, която защитава интересите на частни лица, било то и депутати, и премиери, и министри“, обясни бившият мажоритарен собственик на КТБ.

Коментирайки фалита на банката, той отбеляза, че зад атаката е имало „холивудски сценарий“. Той започнал с измисления сценарий за заплахата за убийство. Главният прокурор Сотир Цацаров бил говорител на атаката. „В това не бива да има съмнения“, каза ексбанкерът.

И продължи: „Дълбока е заблудата, че банката е била поддържана с държавни пари. При фалита на банката се оказа, че те са под 5%. Едната група от държавните фирми са били от енергетиката, а там не е имало такива пари, за каквито си говорим. Другата група от фирми, с които сме работили, са били от <инистерството на транспорта. Не сме имали повече от 400-500 млн. лв. от пари на държавни дружества в банката.“

Василев обяви, че той обяви и че срещу Делян Пеевски е стартирало второ разследване по закона „Магнитски“. И допълни, че санкциите от осъдителна присъда по закона Магнитски ще бъде край на кариерата на Цацаров и блокиране на активите на Пеевски в Дубай.

„Корпулентният със сигурност го очакват тежки времена. До фалирането на банката неизплатените от него активи са 700 млн. лв. , а колко още има, не мога да твърдя. Понеже се е изхитрил да не се появява никъде и се доверява на тези, които го пазят, мога да го предупредя, че те много бързо ще го изоставят, когато им замирише на пържено месо. Пеевски бе кредитиран в началото за обезпечение на договори с платежоспособни клиенти. Не ми е представен от Доган Пеевски. Към момента, към който дойде при мен, беше част от младежкото движение на Симеон Сакскобургготски“, посочи още Цветан Василев.

По думите му Пеевски е фалирал „Булгартабак“ и ако е прехвърлил Водстрой и Хидрострой, тогава няма бизнес .“Защо се казва, че е най-богатият и с най-много активи?“, запита Василев.

Ексбанкерът прогнозира, че Бойко Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на Пеевски. Премиерът щял да излезе преди депутата от българската политика, а скритото партньорство между Борисов и Пеевски нямало да завърши добре за българския министър-председател.

По темата „Магнитски“ Цветан Василев заяви, че правителството на Борисов е изпращало свои министри в САЩ, за да дадат допълнителна информация, „да обяснят колко аз не съм прав“. „Но и това не им е помогнало. Затова са и толкова нервни, затова е и тази бомбардировка“, допълни той.

Той каза още, че имал информация и за това, че на журналистите в bTV и Нова тв е забранено „да докосват темата „Магнитски“.

Василев обясни, че апликацията му по делото в Държавния департамент на САЩ е подкрепена от сенатори и конгресмени.

„Силно се надявам, че ще получат силния шамар от там и мисля, че не съм единственият, който се надява на това. Вярвам, че в скоро време ще имаме решение по нашата жалба“, каза ексбанкерът.


1 коментар

  1. Красен каза:

    Досега единственото, което виждаме е край за Цветан Василев – Фараона и задаващ се затвор за него!?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране