22.02.2017 | 12:30
Махат главния секретар на МВР!
Георги Костов оказвал политически натиск върху полицаи, каза вътрешният министър Пламен Узунов

Служебният кабинет маха от поста му главния секретар на МВР Георги Костов. Причината – той е оказвал политически натиск върху петима полицейски служители, съобщи за решението служебният вътрешен министър Пламен Узунов.

„Мотивите са установени нарушения. Политическият неутралитет е нарушен. С действията си е станал причина да бъде нарушен и накърнен интересът на обществото. Уронил е престижа на МВР“, заяви пред медиите в Министерския съвет Пламен Узунов. Той уточни, че Костов е оказал натиска върху петимата полицаи за времето 2015-2016 г.

На въпрос дали става дума за натиск върху директорите на областните дирекции на МВР във Видин, Перник, Монтана, Плевен и Ловеч, Узунов не уточни от кои областни дирекции на вътрешното министерство са колегите му. Предложение за уволнение на главния секретар на МВР Георги Костов е внесено в Министерски съвет на днешното заседание. „МС реши да иска издаването на указ от президента за отстраняването на главния секретар на МВР“, съобщи изненадващата новина служебният министър.

Проект на указа е приложен към точката, приета на заседанието на МС, което означава, че действието е съгласувано между администрациите на правителството и Президентството.

Пламен Узунов поясни, че временно длъжността главен секретар на МВР ще изпълнява сегашният заместник на Костов – Георги Арабаджиев. Служебният вътрешен министър се аргументира, че не смята за политически коректно служебният кабинет да назначава титуляр на поста.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране