14.04.2017 | 0:01
Майката на Марешки пее за 300 лв. по кръчмите
Веска се пука от участия, въртят парчетата й по варненска кабеларка

Майката на Веселин Марешки – Веска, се оказа ВИП персона в родната им Варна. Възрастната дама от години се подвизавала на концертната сцена, а напоследък кариерата й имала неочакван възход. Веска непрестанно получавала покани за участия, а хонорарът й възлизал на скромните 300 лева. Почти винаги тя се появявала заедно със своя сценичен партньор Иван Ненов, с когото имали десетки дуети.

Репертоарът на Веска надхвърлял дори този на Лили Иванова, твърдят нейни почитатели от Варна. Тя била царицата на старите градски песни, а преди време дори чалга компанията „Пайнер“ проявила интерес към нея и  шефовете я поканили да стане част от техния каталог с изпълнители. Марешка обаче нямала нужда от продуцент, защото синът й е сред милионерите в България и не изпитва затруднения да поема масрафа по всичките й видеоклипове. Макар да е в напреднала възраст, Веска много обичала да се снима и смятала, че изглежда страхотно на камера. Най-често ползвала за терен на клиповете си плажовете край Варна и луксозните резиденции на сина си.

Марешки одобрявал нейната певческа кариера и ходатайствал да въртят парчетата й по една от най-гледаните варненски кабеларки, а за благодарност майка му пеела на гостите му по партита и дори взела участие в предизборната му кампания, поздравявайки го с най-големия си хит – „Обичам да живея“.

Макар да не е взел музикалната й дарба, председателят на „Воля“ твърди, че се е метнал на нея по трудолюбието. По-любопитно обаче е, че от майка си Веселин със сигурност е наследил любовта към високите скорости. Навремето Веска била автомобилна състезателка и скривала шапките на мъжете по пистите. Сега синът й е собственик на едни от най-скъпите и бързи коли в света, но тя не смеела да ги кара, защото не им разбирала на модерните технологии. Всъщност пеенето не било професията на Веска, която дълги години работела като шивачка.

По думите на Марешки започнала като обикновена работничка в цех, а през 80-те станала една от най-известните моделиерки у нас. В момента обаче не разчитала нито шлагерите, нито шевната машина да й вадят хляба и била собственик на много от фирмите от бизнес империята на сина й.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране