Зареждане

Напишете

ОБЩЕСТВО

Майката на загинал командос може да остане на улицата

share

Ваня Рибчева, майката на загиналия при изпълнение на служебния си дълг командос Емил Шарков, призна пред Нова ТВ, че може да остане на улицата. Рибчева живее във ведомствено жилище на Министерството на отбраната.

„Аз обитавам това жилище без правно основание. Министерството на отбраната са в правото си да поискат да им го предам. На мен не ми харесва да съм извън правилата. Тази ситуация не е резултат от мое решение, а от стечение на обстоятелствата. До пенсионирането си работих в Министерството на отбраната“, обясни Рибчева.

От няколко дни тече кампания в нейна подкрепа във Фейсбук. Тя организирана от Сдружение „Боец“. Според инициаторите на кампанията Рибчева е принудена в срок от 30 дни да напусне ведомоственото си жилище.

„Нима държавата и управляващите са опрели до панелката на Ваня в Люлин, за която тя си плаща и наема, и режийните, и ремонтите“, питат от „Боец“. От сдружението призовават да се изпращат sms-и с текст „Дом за Ваня“ на мобилния телефон на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Вече са внесени официални писма в МО, МВР и Министерски съвет с искане в двуседмичен срок да бъдат уредени документите, с които Рибчева да остане в дома си. В противен случай се подготвят протести пред Министерски съвет.

социално споделяне

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.