Валери Симеонов подаде оставка!
Като причини той обяви "продължаващата медийна кампания"
04.12.2017 | 0:01
Майката на загинал командос може да остане на улицата
Сдружение "Боец" организира кампания в подкрепа на Ваня Рибчева

Ваня Рибчева, майката на загиналия при изпълнение на служебния си дълг командос Емил Шарков, призна пред Нова ТВ, че може да остане на улицата. Рибчева живее във ведомствено жилище на Министерството на отбраната.

„Аз обитавам това жилище без правно основание. Министерството на отбраната са в правото си да поискат да им го предам. На мен не ми харесва да съм извън правилата. Тази ситуация не е резултат от мое решение, а от стечение на обстоятелствата. До пенсионирането си работих в Министерството на отбраната“, обясни Рибчева.

От няколко дни тече кампания в нейна подкрепа във Фейсбук. Тя организирана от Сдружение „Боец“. Според инициаторите на кампанията Рибчева е принудена в срок от 30 дни да напусне ведомоственото си жилище.

„Нима държавата и управляващите са опрели до панелката на Ваня в Люлин, за която тя си плаща и наема, и режийните, и ремонтите“, питат от „Боец“. От сдружението призовават да се изпращат sms-и с текст „Дом за Ваня“ на мобилния телефон на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Вече са внесени официални писма в МО, МВР и Министерски съвет с искане в двуседмичен срок да бъдат уредени документите, с които Рибчева да остане в дома си. В противен случай се подготвят протести пред Министерски съвет.

социално споделяне


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране