06.01.2018 | 17:09
Майката на застреляния Боби не вярва, че Росен Ангелов е виновен
Според нея било необяснимо защо Росен ще убива Кети, сочена за негова любовница, на място, далеч от семейството й, а часове по-късно ще застреля и тях при положение, че никой не го е видял

Майката на Боби Иванов заяви, че е убедена и има доказателства, че полицията и прокуратурата не са търсели Росен Ангелов, когото сочат за убиец на сина й и още петима. Стефка, майката на убития в Нови Искър Боби направи това изявление пред „24 часа“.

„След като е бил обявен за издирване, за да влезе в затвора, той си е взел мобилен телефон на изплащане, пуснал си е и интернет. Дори му е заведено изпълнително дело, но наблюдаващият прокурор не го е знаел“, коментира почернената майка. „Не вярвам Росен да е убиецът, по-скоро ми се струва изкупителна жертва“, коментира тя.

Стефка обясни, че я държат в пълно неведение относно хода на разследването. Според нея било необяснимо защо Росен ще убива Кети, сочена за негова любовница, на място, далеч от семейството й, а часове по-късно ще застреля и тях при положение, че никой не го е видял.

„Той така или иначе се е укривал, защото вече е бил издирван“, обоснова се жената. Вчера казаха, че са готови балистичните експертизи, а мен никой не ме е информирал. Дори не ми казват кога ще освободят тялото, за да мога да погреба сина си, каза още Стефка.

По думите й всички, които са виждали Росен и са знаели, че той е издирван, са за затвора. „От това, което чета по медиите, той се е разхождал свободно из гората, ходил е и при приятели в „Дружба“. Това не е криене“, споделя още жената.

По-рано днес бившият шеф на полицията Васил Василев коментира, че като осъден преди 8 години, съдът е трябвало да вкара Росен Ангелов в затвора. „Лошо е издирван преди. Сега много неща се знаят за него, а преди явно не е било така. Сигурно има много подобни случаи. Не може да си заврем главата в пясъка и да кажем, че няма такива случаи у нас“, коментира ген. Василев.

Росен не е издирван, оставен е, развивал се е в негативна посока. Но обществото също има вина, каза генералът. Според него кметът на Луково, като орган на власт, е можел да провери кой се е самонастанил във въпросната къща, където се твърди, че доскоро се укривал Ангелов. „Освен това се видя, че е стрелял по шишета и ламарина. Вдигало се е шум, но никой от съседите не е обърнал внимание“, обясни генералът къде според него е пропускът и на обществото.

Росен ще огладнее. Ще се намокри, ще му стане студено. Ще тръгне да влиза по вилите. Не дай си боже да види възрастни хора или други в някоя от вилите, няма да се посвени да ги ликвидира, каза генерал Василев.

бутони за споделянеloading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране