12.06.2018 | 8:58
Майки на деца с увреждания: Кой отряза главата на социалния министър?

Майките на деца с увреждания, които протестират пред парламента, заявиха, че целта им не е била оставката на социалния министър Бисер Петков. Според тях той е бил един от малкото министри, с когото са имали полезен диалог.

„Тази оставка е най-ненавременното нещо, което можеше да се случи. Кой отряза главата на министъра”, попита Валентина Христова, майка на дете с увреждане.

„Нямам идея дали е бил упражнен натиск върху него. Нашата цел не беше оставката на социалния министър, понеже вече виждахме светлинка в тунела. Бяхме донякъде почти сигурни, че този закон за личната помощ ще бъде внесен в парламента”, каза Олга Милчалиева, майка на дете с увреждане. „Това е начин да се отбие топката и да се отложи във времето”, допълни тя.

Валентина Христова потвърди, че вчера омбудсманът Мая Манолова е провела телефонен разговор с Бисер Петков в присъствието на майки на деца с увреждания, на който е било решено законът вече да се внесе в Народното събрание. Министърът е казал, че дава своята подкрепа.

Палатковият лагер не е причината министърът да подаде оставка. Не може в последните седмици нещата да вървят толкова добре и точно на финалната права, когато законът е готов за внасяне, министърът да се откаже”, категорична е тя.

Майките са готови да организират и по-мащабен протест, на който ще се иска оставката на целия кабинет. Бисер Петков засега отказва да говори пред медиите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране