04.10.2018 | 0:01
Македонски шамар за глобалния елит
Македония едва ли ще стане скоро член на Евросъюза

В седмиците преди македонския референдум май не остана високопоставен представител на евроатлантическия елит, който да не обясни на македонците как трябва да гласуват. Еманюел Макрон, ДоналдТръмп, Ангела Меркел, Федерика Могерини, Йенс Столтенберг и още безчет други висши чиновници съвсем открито разказваха как трябва да изглежда правилният вот. И тук говоря за официалните изявления. Мога само да си представям какво са говорили представителите на брюкселския и нашингтонския народ при закрити врата.

И изведвъж – о, ужас! Повечето македонци изобщо не гласуваха така, както ги призоваваха западните ментори. Направиха точно обратното на това, за което ги агитираха. Според българските грантови анализатори подобен „нецивилизован“ избор се дължи на дълбоката неспособност на нашите съседи да са в крак с единствено правилният евроатлантизъм. Има обаче и още една причина, твърдят евроатлантиците. И това е хибридната война, водена от архизлодея Путин срещу прогресивното човечество.

Нали знаете, ако някоя изборен резултат не се харесва на глобалния елит – било то Брекзит, победата на Доналд Тръмп на американските президентски избори, възходът на националистическите партии в Европа, виновниците за това трябва да се търсят единствено в Москва. Либералният елит никога не търси вината в себе си. Не се и сеща, че именно неговите собствени политики предизвикват такова силно отвращение у повечето избиратели, че те са готови да гласуват за кого ли не, само не и за партиите на статуквото. Със сигурност много от хората, кото бойкотираха референдума в Македония, са направили това, защото им е писнало западните шефчета постоянно да им дуднат как трябва да гласуват.

Зоран Заев пък е възприеман от много свои съграждани, като марионетка на евроатлантическия истаблишмънт, който беше инсталиран във властта, за да добута по-бързо Македония за член на НАТО и ЕС. Между другото, Македония едва ли ще стане скоро член на Евросъюза. ЕС в случая се размахва като подсладител пред македонците, за да преглътнат по-лесно хапчето НАТО. Това е истинската цел на упражнението – Македония да стане член на на Северноатлантическия пакт. Онова другото, с ЕС, е обещание за наивници.

Затова и въпросът на референдума бе формулиран по изключително манипулативен и йезуитски начин. В него дори не фигурираше темата със смяната на името на държавата, който е най-важният пункт в случая. И въпреки тези манипулации, повечето македонски избиратели показаха, че не са такива глупаци, за каквито ги мислят обитателите на шефските кабинети в Брюксел и Вашингтон. Не са механични играчки, задвижвани дистанционно. Казваш им да гласуват еди-как си и те безропотно изпълняват командата. Всъщност няма да е зле глобалният истаблишмент да почне да свиква с мисълта, че нормалните хора все по-малко ще се съобразяват с чуждите нареждания. Съпротива срещу елита расте и този процес тепърва ще набира скорост.

Петър Волгин

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране