08.11.2019 | 8:52
Макрон обиди и Босна, като я обяви за бомба със закъснител
Според френският президент именно тази страна е проблема на Западните Балкани, защото била изправена пред връщане на джихадисти

Кабинетът на председателя на председателството на Босна и Херцеговина Желко Комшич заяви, че ще покани френския посланик в Босна и Херцеговина на разговори заради изявлението на френския президент Еманюел Макрон, че “Босна е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия“.

От посланика  ще бъде изискано да изясни възгледите на Макрон, съобщиха от кабинета на Комшич.

В интервю за „Икономист“ френският президент каза също, че що се отнася до региона на Западните Балкани, нито Македония, нито Албания, не са изправени пред проблема за завръщането на джихадистите, за разлика от Босна, която може да се сблъска с това.

„Ако сте загрижени за този регион (Западните Балкани), първият въпрос не е нито в Македония, нито в Албания, а в Босна и Херцеговина. Босна и Херцеговина е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия и е изправена пред проблема за завръщането на джихадистите“, каза Макрон

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Ahh the Albanians and Kosovo Muslims, the truth is so evident. No matter the picture the west wants to paint, ask anyone in Europe and they will tell you the truth. Pimps, Drug Pushers and organize crime cells. That is their history and frankly Europe deserves it for supporting the criminals against Serbs in war.

  2. Анонимен каза:

    Причината за блокирането на преговорите на Македония и Албания за присъединяване към ЕС са същите проблеми който ЕС има с България и Румъния.12 години след приемането на двете страни има много малък напредък в установяването на въховенство на закона, неприкосновеност на частната собственост,изкореняване на корупцията,престъпноста и непотизма, и работещи държавни органи вместо вземащи заплани но неработещи и искащи подкуп дръжавни органи. Франция също има много джихадисти в Сирия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране