15.04.2018 | 0:01
Макрон отказал да разкрие „доказателствата“ за химическа атака в Дума
Отговорът на френския президент бил „тайна“

Западът удари Сирия без никакви конкретни доказателства за химическа атака в град Дума. Освен информациите от социалните мрежи и медиите, не представиха нищо друго. Емануел Макрон обяви, че има „неоспорими“ доказателства за химическа атака, но така и не ги показа. Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров в изказване в Съвета по външна отбранителна политика.

„Президентът Емануел Макрон, който заяви публично, че разполага с неопровержими факти, потвърждаващи употребата на химическо оръжие в Дума от режима, както те наричат Асад, разговаря онзи ден с президента Путин. В хода на разговора нашият президент се позова на публичните утвърждения на френския лидер за наличието на такива факти и помоли те да бъдат споделени… Отговорът е бил такъв – тайна. Ние не можем да предоставим тези данни, още повече, че това не е наша тайна“, разказа Лавров.


Преди това МВнР на Русия разпространи официална позиция, в която се казва, че ударите на САЩ по Сирия „говорят за желание да се помогне на екстремистите да възстановят своите редици“. Москва коментира, че агресията е предприета в момент, когато сирийската войска продължава успешното настъпление срещу терористичните групировки, включени в „Ислямска държава“ и „Джебхат ан Нусра“.

„Получава се така, че САЩ и техните съюзници искат да дадат на радикалите и екстремистите възможност да повишат духа си, да възстановят своите редици и да завържат още повече кръвопролитията на сирийска територия, с цел да усложнят политическото разрешаване на конфликта“, посочват от руското МВнР. Вече окончателно стана ясно, че тези на Запад, които се прикриват зад хуманитарна риторика и се опитват да оправдаят военното си присъствие в Сирия с потребността да се разгромят джихадистите, в действителност заедно с тях работят за разчленяването на страната. Подобен извод се потвърждава и от категоричния отказ на САЩ и техните съюзници да окажат съдействие във възстановяването на районите на Сирия, освободени от правителствената армия, се казва още в позицията.

1 коментар

  1. Ников каза:

    Един необлизан,нямащ представа къде се намира,попаднал под опеката на бабата до него,ръси измислени обвинения за да си лекува болните амбиции.Нито Де гол,нито Митеран,нито Жак Ширак, биха предприели подобни налудничеви действия против една суверенна държава.Задокеанския каубой използва малкият като паленце, което само слушка за да папка.Ракетите на „прелестната“ Мей пък сгрешили целта с около километър.От 100-ракети,71 са били обезвредени още във въздуха,а оня рижия докладва пред себе си,че мисията по отношение на Сирия е изпълнена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране