16.04.2018 | 12:10
Макрон се прави на мъж
Според евродепутат от ГЕРБ няма съмнение в химическата атака в Дума

САЩ, Великобритания и Франция удариха Сирия, за да се отвлече вниманието на хората в трите страни от вътрешнополитическите им проблеми. Такова предположение изказа пред Нова тв евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

„Макрон се опитва да се прави на мъж. Тереза Мей пък не иска да се говори постоянно за „Брекзит“. Сериозни проблеми има и във Вашингтон”, каза евродепутатът. Той сравни предполагаемата химическа атака в град Дума на 7 април със „сценария за голямата лъжа за химическите оръжия за Саддам Хюсеин”.

Според Джамбазки дори ООН не е заявила ясно одобрение на въздушните атаки  от нощта срещу събота. „Няма резолюция на Съвета за сигурност на ООН, което е достатъчно показателно”, коментира евродепутатът на „патриотите“.

Колегата му от ГЕРБ Емил Радев пък изрази мнение, че „задълбочаването на конфликта в Сирия във военен аспект би било неблагоприятно за всички”. „Наистина атаката с химическо оръжие беше факт в Сирия дни по-рано – смята Радев. – В XXI век атаки с химическо оръжие са абсолютно недопустими“, заяви депутатът от ГЕРБ. Радев е убеден, че са унищожени мощности за производство на химическо оръжие на Башар Асад.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране