20.04.2017 | 22:18
Малката булка с голямото ранено сърце
За 30 лв. - пълна програма

Антон Хекимян, bTV: Притежавате хотел в Малко Търново, той се казва „Козият рог“. Притежавате ли такъв хотел?

Валери Симеонов, ПФ: Хотелът е собственост на фирма СКАТ.

АХ: А фирма СКАТ е собственост на?

ВС: А Валери Симеонов не идва от политическа лаборатория, идва от бизнеса. И в бизнеса на Валери Симеонов има над 300 служители в неговите фирми. Искам да сме наясно. Това е един от обектите на фирма СКАТ ООД, където аз съм съдружник. Има и други обекти туристически, но само погледнете (кадри на хотела) – това е страхотно място, красота! Във възрожденски стил сме го направили. С капацитет от 130 легла и 200 места за ресторант.

АХ: Въпросът е обаче кой заема тези места. Ваш е хотелът все пак, нали така?

ВС: В момента е почти празен и така е от края на миналата година. Януари и февруари имаше 12 човека настанени – не от полицията, от войски бяха, военнослужещи, 12 човека, това беше… Два месеца бяха по 12 човека, сега още десетина докараха – от различни поделения. Те се обаждат 1-2 дена предварително от поделенията. Искам да подчертая дебело – нямам договор с Министерство на отбраната или с Министерство на вътрешните работи. Всяко поделение си проучва легловата база и като си праща хората, избира къде да ги прати. Такъв им е… такъв е, ъъ… (Не довършва, б.р.)

АХ: Логиката на хората нали знаете каква е…

ВС: Вариантът е такъв. Избират и се обаждат. Имате ли места? Имаме места. Ще ни приемете ли? Заповядайте.

АХ: Колко струва една нощувка?

ВС: Сега ще ви кажа. Втората лъжа – цените от 70 лв. Трябва да ви кажа, че няма да намериш държавен служител да отиде на 70 лв. на хотел. Цените са обявени в сайта на мотела, има ги в букинг сайтовете.

АХ: В букинг ги гледах – 70 лв.

ВС: На стая. За кога? За петък и събота. За седмицата са по 30 лв на легло. В тия 30 лв., обаче, тъй като… Нека да кажа няколко думи, ако позволите. Тъй като Валери Симеонов е син на офицер от българската армия и съм много съпричастен въобще с проблемите на армията. В тия 30 лв. има включени три пъти хранене, суха храна, когато отиват на границата или когато отиват на мероприятия. Има включени също така безплатен интернет; има включен СПА център; има включена фитнес зала; има зала за бокс, която съм я организирал за момчетата.

АХ: То пълен пансион!

ВС: Има също зала за тенис и има всички други екстри на един модерен хотел, включително и открит басейн, олимпийски размер!

АХ: Добре, но хората сега чуват следното нещо. Валери Симеонов, който е бизнесмен, но също така е и депутат, има такъв хотел и там се настаняват български военнослужещи или полицаи, хора, които са командировани там да охраняват границата. Това конфликт на интереси ли е?

ВС: НЕ. НЕ Е КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, ЗАЩОТО ТАМ Е ИМАЛО НАСТАНЯВАНЕ И НА ДРУГИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ. Там отсядат горски. Отсядат, примерно, представители на министерства, когато имат… Там например, когато имаше включвания, ако си спомняте, от границата – ваши репортери идваха в базата, за да ползват интернет и да пращат на живо кадри! Включванията ги правеха от този мотел.

АХ: Независимо дали има сключен договор с министерство, това са държавни средства, които текат към вас обаче.

ВС: Другият вариант е, когато някой се представи, че държавен служител или военнослужещ, да му кажем – вратата и навън! И да затворим вратите. Ами знаете ли какво ще стане тогава – ще ми затворят обекта!… И трябва да приема клиенти, не може да връща клиенти.

АХ: И все пак това недоверие към политиците мисля, че се подклажда и от подобни случаи.

ВС: Не. Подклажда се от нечистоплътни внушения! И това не е добре. В случая пак ще искаме право на отговор (bTV, б.р.), вероятно пак няма да го получим. Не знам защо, отказва ми се втори път право на отговор. Първият път беше, когато миналата седмица ме бяха изтипосали там (в „Шоуто на Слави“, б.р.) като булка! Което е изключително обидно. И вашите юристи дадоха отговор, че това било сатира, нали разбирате! След като е сатира, всеки може да се гаври с тебе и да те прави на маймуна. Аз ще сезирам СЕМ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране