15.12.2019 | 0:10
Малката Кобра победи американец за титла в Пловдив
Тервел Пулев надигра убедително Дешон Уебстър в зала "Колодрума"

Тервел Пулев – Малката Кобра победи по точки Дешон Уебстър (САЩ) в зала „Колодрума“ в Пловдив и спечели интернационалната титла на световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория. Българинът надигра убедително съперника си, а тримата съдии дадоха победа със 118:110, 118:110 и 120:108 в негова полза.

Това бе 15-и успех за Пулев в професионалния бокс. За първи път в кариерата си той изигра пълни 12 рунда. Българинът спечели и втората си титла при професионалистите, след като през 2018 г. стана и европейски шампион в полутежка категория.

Пулев започна мача по-добре и още в първия рунд вкара силни удари в тялото на съперника си. Той продължи да атакува и след това, а Уебстър предимно гледаше да се защитава и рядко опитваше атаки. Пулев често успяваше с левия си прав и ляво кроше. В шестия рунд той бе близо до победа с нокаут, след като вкара силно дясно кроше, с което разклати Уебстър. Американецът обаче се хвърли към съперника си и успя да се задържи на крака, като само гонгът го спаси. В седмия Пулев опита да довърши започнатото и вкара още няколко силни удари, но Уебстър отново удържа. Американецът не спираше да се навежда и да се хвърля с главата напред, за което така и не бе предупреден от съдията на ринга. В следващите рундове Пулев отново бе по-добрият боксьор. Той често успяваше да вкара левия си прав и лявото кроше. Уебстър опита няколко удара, но рядко намираше целта. Американецът продължи да се навежда при всеки опит на Пулев за атака, а няколко пъти се оплака от удари в тила. В крайна сметка Уебстър удържа до края, но Пулев спечели убедителна победа по точки.

„Беше много корав, изключително сериозен боксьор от САЩ. Не мисля, че всеки би го победил. За нас трябва да е голяма радост, че го победих в повечето рундове. Изпитах умора от 12-те рунда, но съм тренирал това да не си личи“, заяви Пулев.

Кубрат Пулев похвали брат си за победата и допълни, че Тервел също може да атакува световната титла, но му е нужен още опит. Пулев заяви още, че мачът с Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория трябва да се проведе най-късно през април.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране