29.06.2016 | 16:17
Мама, тати и аз – всички уредени с постове
Семейство Ненкови е едно от най-безценните за ГЕРБ

България се сдоби с първото семейство, което изцяло се уреди на високи държавни служби, след като днес Юлия Ненкова стана председател на Комисията за защита на конкуренцията. Г-жа Ненкова е бивша съпруга на Румен Ненков, който е съдия в Конституционния съд и е такъв от времето на първия мандат на ГЕРБ. Синът и пък – Александър Ненков, е депутат от ГЕРБ. Такъв е откакто е навършил 26 години, т.е. това му е основния трудов стаж в живота.

С това цялото щастливо семейство е на щедра държавна трапеза с огромни заплати, бонуси, командировки и социални привилегии. Дори ако не се корумпират, общо сем.Ненкови лапат месечно десетки хиляди левове от държавата под една или друга форма. Може да се каже, че са задминали „американската мечта“ и могат да се надсмиват над наивните янки, дето работят, за да живеят.

Семейство Ненкови е едно от най-безценните за ГЕРБ. От години текат скандали няма ли конфликт на интереси синът да е депутат, а бащата да е конституционен съдия, чиято работа е да следи депутатите да не нарушават Конституцията. Самият съдия Ненков не еднократно се е изказвал срещу „конфликтите на интереси“ и „шуробаджанащината“ във властта. Вероятно обаче това не важи за него и за близките му.

Румен Ненков е и съдията, който оправда видното протестърско семейство Берберян за неплатени данъци. Както е известно, Юлия Берберян и съпругът и се сдобиха с апетитни имоти в София по времето на Стефан Софиянски. И докато формално сделките бяха изпипани, макар и да изглеждат неизгодни за общината, то двамата сделкаджии бяха се оплели в данъчните си декларации. Натрупаха се сериозни дължими данъци, и те бяха осъдени на 2 инстанции. Накрая Румен Ненков в най-висшата съдебна инстанция ги помилва.

Берберян и дъщерите и, които извън спорта, са активни политически, подкрепиха съдебната реформа на Христо Иванов и се бореха за „законност и справедливост“. Имат моралното право, след като съдия Ненков ги изкара напълно невинни и чисти като „сълза“.

До този момент, най-скандалното роднинско участие във властта беше на „батко и братко“. Но от двамата братя само единият беше на държавен пост, а другият – не. Сега вече имаме тримца. Има и други гербери с роднински назначения. Например съпругата на Цветан Цветанов работи в ДАНС. Но не на висок пост. Дъщерята на Веско Маринов е уредена в „Ръководство въздушно движение“. Но отново това е типично връзкарство за добра заплата, без да се заема висш пост.

В случая и тримата от сем.Ненкови са на постове с реална власт. С това може да се каже, че са най-овластеното семейство, като такова, в България. Дано да вършат полезни дела за държавата…

Добри Божилов

7 коментара

  1. Войвода каза:

    Румен Ненков е много добър юрист. Но покрай него, явно, цялата рода е заела държавни позиции. Което е неморално и обидно.

  2. Кума лиса каза:

    Нищо не може да се сравни с краденето, лъжите, и угодничеството в тази партия Герб, не била комунистическа, не направо си е Бкп начело с Живков!!!! Срам и страх не познават!!!!

  3. Темида Сократова Аристотиелова каза:

    Изумена съм от наглостта на хората – да си във Властта е едно, но да нямаш капчица морал и да уредиш цялото си семейство това вече е безгранична наглост – докато едни хора се опитват да си намерят работа други ги уреждат – тук трябва генерален разстрел на гербери, комунисти , либерали и всякакви дето паразитират на гърбът на държавата – а за тези на снимката е ясно ….че са уредили синчето си …колко способни българи има…които да заслужават да са на мястото на тия, но БОКО ТИКВАТА си охранява избраниците – дано ГОРИТЕ В АДА ДАНО СЕ ЗАДРЪСТИТЕ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ И ДА ГЛЕДАТЕ КАК ДЕЦАТА ВИ УМИРАТ ОТ ГЛАД И ЖАЖДА – БЕЗ ДА ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИМ ПОМОГНЕТЕ !

  4. Анонимен каза:

    С подобни примери се стимулира послушната корупция. България няма да се превърне в нормална държава с подобни примери и партия като ГЕРБ

  5. Татяна Иванова каза:

    точно така – това е мили хора реалността,която ни заобикаля..

  6. Мировска каза:

    Цялата държава, е оплетена от дългите герберски свински черва.

  7. Гоце Трипера каза:

    Г
    О
    Ц
    Е

    Т
    Р
    И
    П
    Е
    Р
    А

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране