22.04.2017 | 0:15
Мапуку: „Левски“ ме иска
Даниел Боримиров обаче отрече "сините" да са отправяли оферта към нападателя на "Берое"

Нападателят на „Берое“ Жуниор Мапуку обяви, че „Левски“ има интерес към него и дори му е отправил оферта. Той има договор със старозагорци до края на сезона и след това ще стане свободен агент.

„Имам конкретна оферта от „Левски“. Но също така и от още няколко клуба. Моят агент се грижи за това в момента. Аз съм се фокусирал единствено върху играта си в „Берое“. Искам да завършим сезона по най-добрия начин. Чак след това ще мисля къде да продължа кариерата си“, заяви Мапуку пред сайта Livesport.bg. Той е голмайстор на отбора си с 9 попадения в шампионата. Досега се знаеше, че интерес към него проявява испанският втородивизионен „Елче“.

Изявлението на конгоанеца обаче бе последвано от изявление на спортния директор на „Левски“ Даниел Боримиров, който категорично отхвърли да е била отправяна оферта за Мапуку. „Той го е казал?! Добре, но такова нещо няма, иначе Мапуку може да си говори“, коментира Боримиров. Той допълни, че в момента усилията на ръководството на клуба са да бъде подписан нов договор със Сърджан Лукин. Румънецът навлезе в добра форма през пролетта, възползвайки се максимално от контузиите на Александър Др. Александров, Димитър Пиргов и Симон Сандберг.

Лукин се справя чудесно и с постоянната смяна на партньорите си в центъра на отбраната. Сега с травма е и чехът Давид Яблонски, който ще пропусне днешното домакинство срещу „Дунав“. От сметките на треньора Николай Митов отпадат още контузеният вратар Боян Йоргачевич и наказаният Мехди Бурабия. Затова пък в игра се завръща Джереми де Нойер. Капитанът Веселин Минев също ще играе, въпреки че не тренира пълноценно в началото на седмицата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране