Зареждане

Напишете

ПОЛИТИКА

Марешки атакува Каракачанов, нарече го „сульо и пульо“

share

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки обвини министъра на отбраната Красимир Каракачанов за катастрофата на военния хеликоптер в авиобаза Крумово, при която загинаха двама пилоти, а трети е в критично състояние в болница.

На брифинг в парламента вчера варненският бизнесмен и зам.-шеф на НС настоя вицепремиерът да поеме политическа отговорност за инцидента, като подаде оставка. Според него машината се е разбила, защото не били осигурени пари за тренировки на пилотите. „Назначаваме сульо и пульо за министър на отбраната. Нямаме ли достойни генерали, които да оглавят министерството, че опряхме до Каракачанов“, атакува го Марешки.

Малко по-късно шефът на ПГ „Обединени патриоти“ Волен Сидеров обвини Марешки, че с исканата оставка от Каракачанов се опитва да привлече внимание. Според него, ако трябва да се търси политическа отговорност за инцидента в Крумово, трябвало да се върнем повече от 10 години назад.

След като преди време Каракачанов му препоръча „да си пие хапчетата“ сега самият Марешки даде същите указания на управляващите, за да не забравят обещанията си. „Как така няма неколкостотин хиляди за обучение на пилотите, а намериха 6 млрд. лв. за самолети? Някой безхаберник не си е свършил работата“, заключи аптечният бос, който е против модернизацията на армията. Той съобщи, че партията му е сезирала прокуратурата за бездействието на военния министър.

„Воля“ няма да подкрепи и втория вот на недоверие към правителството, защото бил безсмислен.

споделяне в социални мрежи

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.