Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Марешки: Над мене има бухалка, не чадър

share

“Над главата ми виси политическа и прокурорска бухалка, няма политически чадър”, заяви днес зам.-председателят на Народното събрание Веселин Марешки. Думите му бяха по повод изявление от 28 септември на шефа на „Лукойл България“ Валентин Златев в парламента, че над варненския бизнесмен е разпънат чадър.

Вчера Златев бе разпитан от прокуратурата след жалба на Марешки, като поводът бе именно изказването от 28 септември. „Звездата на Марешки изгрява много странно през 2012-2013 г. при финансовия министър Симеон Дянков. Не твърдя нищо по този повод, оттогава досега обаче няма нито една приключила финансова или митническа проверка“, каза шефът на бургаската рафинерия на излизане от прокуратурата. „Радвам се, че Валентин Златев продължава да повтаря едно и също – че Марешки е проблем на тяхната държава. Ако аз съм проблем на тяхната държава, радвам се, че съм ги дисциплинирал“, отвърна няколко часа по-късно варненецът. Марешки обясни, че след като е отворил бензиностанция, всички продавали с 20 стотинки по-евтино, макар международната цена на дизела да расте.

Междувременно стана ясно, че лидерът на „Воля“ е успял да занимае с проблемите си и гостуващия председател на Европейския парламент Антонио Таяни. Марешки му разказал за „картела в бизнеса с горива в България“.

споделяне в социални мрежи

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.