25.02.2017 | 18:40
Марешки нареди аптекарите си по партийни листи
Бизнесменът оглавява листите си във Варна и в столичния 25-и МИР

Хора, свързани с фармацевтичния бизнес, както и със собствената му търговска дейност в тази сфера преобладават в листите на партия „Воля“ на аптекарския бос Веселин Марешки. Припомняме, че Марешки оглавява листите си във Варна и в столичния 25-и МИР.

Втори във варненската листа е Андон Дончев. Той е собственик и управител на редица фирми с основен предмет на дейност търговия на дребно с лекарствени продукти като „Медиафарм 2012“, „Витафарм 2012“, „Фармкомерс 2012“, „Булфарм Ихтиман“, „Медика 2012“ и др.

Третото място заема близката до Марешки Дилбер Вейсалова. Освен че е участвала в предния му политически проект „Либерален алианс“, Вейсалова е била общински съветник в морската ни столица и има участие в редица фирми, търгуващи с лекарства. Сред тях е „Юникомс фарма“, в която влиза Нина Марешка-Иванова – сестрата на Марешки. Вейсалова държи и първото място в кърджалийската листа на „Воля“.

В Благоевград и Кюстендил води Теменуга Върбанова. Тя е управител във варненската фирма „СИТИ“, в която са съдружници майката и съпругата на Марешки – Веска и Светлана.

Пламен Христов, близък сподвижник на Марешки оглавява листите в Ловеч и в софийския 24-ти МИР. Той ръководеше комитета, организирал подписката за референдума, иницииран от бизнесмена м.г. Христов е и бивш управител на „Троянфарма“, която сега е в ръцете на Светлана Марешка. Заедно с нея участва и в съвета на директорите на транспортната фирма „Хигия Транс“.

Стефан Августинов, собственик на варненската медийна компания „Броудкастик“ и шеф на пресцентъра на „Воля“, стои начело на габровската листа. Втори е Трифон Трифонов, който влиза в споменатата „Хигия Транс“.

В Перник и Плевен начело е Полина Цанкова-Христова, която неуспешно се е състезавала на предни избори с „Либерален алианс“. Друг участник в несъществуващата вече партия – Гергана Стефанова, води листите в Бургас и Сливен. В Разград първа е Гюлер Мерданова – управител на регистрираната във Варна фармацевтична фирма „Сити фарма“.

Албена Найденова е начело на листата на „Воля“ в 23-ти МИР и София-област., която допреди 3 години е била собственик на фирмата „Фарма респект“, след което я прехвърля на Биляна Маринова – четвърта в София-област. Третото място в същата листа заема Геновева Нецова, която участва във „Фармхолд“ АД заедно със Светлана Марешка и Веска Марешка.

1 коментар

  1. Дочев каза:

    „Асперинът“ще се отправи за голямата ясла НС,но ще остане пред бариерата на 26-ти т.м. Стрелбата му с халосни патрони в най различни посоки,ще го остави извън големите игри, в оная сграда на която пише:“Съединението прави силата“.Флиртувайки с десни с леви,той ще закъса на половината на пътя.Гласял се за патерица на Борисов.Патерица ползва куц човек, с дефект на един от долните си крайници.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране