12.12.2018 | 19:25
Марешки: Президентът Радев ще излезе въздух под налягане
Прокуратурата да се задейства за вицепремиера Каракачанов, призова лидерът на ВОЛЯ

Президентът Румен Радев ще излезе въздух под налягане. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки пред bTV. Той поиска от прокуратурата да започне проверка срещу вицепремиара и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Преди президентските избори казахме, че Румен Радев е опит на статуквото да ни измамят за пореден път и да ни пробутат нещо, с което нищо няма да се промени. Две години от мандата му минаха и нищо хубаво не се случи на българския народ, а един от най-близките му хора казва, че той е един много слаб политик. Президентът Радев ще излезе един въздух под налягане“, каза Марешки.

Само преди дни Марешки, къде на сериозно, къде на шега предложи Радев за кмет на София.

Според Марешки, всеки ден излизат гафове, свързани с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Сега излезе, че е купил храна за военните за 30 млн. лв. без обществена поръчка. Каракачанов прави гаф след гаф, но в неговия случай няма да излезе само въздух под налягане, затова призоваваме прокуратурата да се задейства, защото тук говорим за престъпление. Гледайте делата му, те най-ясно показват човека“, посочи зам.-председателят на НС.

И Радев и Каракачанов са мъже само на маса в кръчмата, каза Марешки. Лично не съм ги виждал, но мои познати са, добави той.

Лидерът на ВОЛЯ заяви, че очаква обществото да се противопостави срещу закупуването на нови самолети за армията, защото системите на образованието и здравеопазването са в критично състояние и парите трябва да се пренасочат към тези сектори.

Ако хората поискат самолети и подводници, ние ще сме първите, които ще гласуват за това, каза депутатът.

„Аз съм потърпевш от фалшификация на избори. Ние казахме, че трябва да има камери, които да следят процеса на броенето, а не процеса на самия ден. Сега казват, че не сме го написали правилно“, така Марешки коментира отлагането на машинното и електронното гласуване. Той обеща, че между първо и второ четене на закона ще се поправят и законът ще бъде гласуван само за камери при броенето на бюлетините.

Марешки коментира и протестът на строителния бранш. Той заяви, че производителите на строителни материали също трябва да се проверяват при некачествен ремонт. Според него строителите не могат да отговарят, ако някой им подава некачествен материал.

Все едно да търсиш отговорност на магазинера за некачествена стока, каза лидерът на ВОЛЯ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране