22.09.2017 | 18:34
Марешки: Цялото задкулисие лъсна при избора на ВСС
Eмил Караниколов е "пионка" и кадър на Делян Пеевски

Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на „Воля“ Веселин Марешки разкри интресни подробности от срещата между него и ръководството на ГЕРБ в лицето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, която се проведе непосредствено след парламентарните избори през март в централата на партията победител.

По думите на Марешки по време на разговорите Борисов и Цветанов „му се помолили“ да даде шанс на правителството и стабилност на България. Обещали му, че ще случат куп хубави неща, записани в програмата на управляващaта партия. Аптечният бос на свой ред им казал, че ще им даде шанс, но ако не спазят „най-силните си обещания“, щял да бъде „прожектора, който да ги освети“.

„Даваме им шанс, но те нищо не правят. Аз много ги дразня, но това показва моята независимост“, изтъкна лидерът на „Воля“. И повтори офертата си, че ще се откаже от своя зам.-председателски пост в парламента, ако правителството изпълни поне едно от обещанията си.

Марешки разкритикува властта заради спада при чуждите инвестиции, които според неговите изчисления са се свили с 1 милиард през 2015 и 2016 година. „В Румъния например са се увеличили с няколко милиарда. Това е оценката на света за управлението в България“, допълни варненският бизнесмен. Според него причините са корупцията, слабата съдебна система и „мачкането на бизнеса“.

„В случая с „Дунарит“ името на държавата се използва за нечии частни интереси. Караниколов е „пионка“ и кадър на Делян Пеевски“, заяви още лидерът на „Воля“ пред bTV.

Марешки коментира и избора на новия състав на Висшия съдебен съвет. Той сподели, че според него процедурата е била нарушена от партия „Атака“, но никой нямало да направи нищо по въпроса.

„Лъсна цялото задкулисие. В началото си мислех, че има искреност. И че ДПС и БСП наистина смятат включването на националистите във властта за лошо. Но те най-много си харесаха номинациите на Волен Сидеров за ВСС. Можеше поне малко да се прикрият“, коментира Веселин Марешки. По думите му всичко било уговорено още преди месеци и просто сме станали свидетели на поредния цирк.

Марешки каза, че ще търси подкрепа за вот на недоверие от „здравомислещите хора, които смятят, че животът в България не е добър“.

„ГЕРБ и патриотите се чувстват абсолютно самодостатъчни. Те мислят, че тяхното мнозинство от 122-ма депутати ще издържи четири години, а както видяхме имат и задкулисна подкрепа. Допълнителните договорки, които има ГЕРБ с другите партии, им дават възможност да не се съобразят с всяка прищявка на Валери Симеонов. Това ще го изнерви, но от него нищо не зависи. Той също е една пионка“, каза още Веселин Марешки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране