11.01.2017 | 0:01
Мъртвият Асен бил в Сърбия с мистериозни момичета
Никой от приятелите и близките му не ги познавал

Българският видеооператор Асен Петров, който беше намерен мъртъв пред блок в Сърбия, бил там с две мистериозни жени, които никой от приятели и близките му не познавал. Имената на двете момичета изплували от резервацията на Петров. Там той бил вписал, че в хостела в Белград, който наел, го придружават жени на име Борислава Ненкова и Михаела Маринова. Момичетата обаче не били забелязани с него. Нещо повече, според документите в хостела, те си тръгнали сами, а по-късно Асен бил намерен мъртъв.

Тялото на българина е забелязано късно през нощта на 4-и януари пред висок блок на улица „Милутин Миланкович“ в Белград. Пристигналите полицаи идентифицирали Петров по паспорта и личната му карта, след което откарали тялото му в Института по съдебна медицина в сръбската столица. Там разследващите се заели със задачата да разберат от какво е починал. Единственото, което се знаеше до вчера е, че причината е падане от високо. Не е ясно обаче дали Асен е скочил сам или някой го е бутнал.

Според сръбския „Блиц“ се касае за случай на самоубийство. Следствените органи обаче не са категорични, че българина е посегнал на живота си сам. Близките му също са сигурни, че той не би направил подобно нещо и най-вероятно става въпрос за престъпление. Роднините на Асен го обявили за издирване в понеделник, след като той не се прибрал от екскурзията в Сърбия. Те направили това в родното МВР, които изпратили запитване до колегите си в Белград. Едва тогава станало ясно, че тялото му се намира в Съдебна медицина. Заради забавянето на информацията от повече от пет дни от външното ни министерство се заканиха да изпратят протестна нота до дипломатите в Сърбия. „В България той не е обявяван за издирване. Има процедури, които поради получаването на информацията от Сърбия не се задействаха. Първоначално той трябва да бъде обявен за местно издирване, след това за национално и едва тогава за международно.

От там ще следят развитието на случая и ще работят съвместно с колегите си от Сърбия. Междувременно за изясняване на обстоятелствата около трагедията с младия мъж службите у нас са се заели с издирването на двете момичета. Подозренията им обаче са, че те не съществуват.

Казал, че ще пътува с приятели, а се качил сам на самолета

Преди да замине Асен казал на близките си, че ще ходи до Сърбия с две коли с приятели. В контактите си със собственика на апартамента, където е трябвало да се настани обаче, той е посочил, че ще пътува със самолет и е договорил да го чака кола на летището.

„Хостът от Airbnb е казал, че Асен е пристигнал на 3-ти със самолет, въпреки, че на близките си е казал, че са две коли и е напуснал апартамента, като го е оставил „в чист вид“. Лично не са се били срещали, от летището до апартамента Асен е откаран с кола, осигурена от собственика на жилището срещу 30 евро. Ден преди да си тръгнат хостът е писал на Асен дали иска да се възползва пак от колата, която да го откара до летището, но отговор не е получил”, разказва приятел на младежа. Информацията, която нашите служби са получили до момента е, че Асен е бил употребил алкохол преди инцидента. Все още се чакат пробите за наличие на наркотици в кръвта му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране