01.11.2018 | 0:01
Мая Манолова бута Корнелия?
Омбудсманката ще се цели и в стола на Румен Радев, коментират социалисти

Различни лобита в БСП, настроени опозиционно спрямо лидерката Корнелия Нинова, са се обединили около кандидатурата на Мая Манолова като приемник на шефския стол в партията.

Манолова била еднакво добре приета и от кръга около Михаил Миков, и от хората на Сергей Станишев, и от Георги Гергов, и от Румен Овчаров, който доскоро протежираше Нинова.

„В момента тече прегрупиране. Нинова е останала в почти пълна изолация. Ясно е, че Станишев няма да се остави да бъде прескочен в листата за евроизборите, както иска Корнелия. Затова предстои тежка битка“, коментира депутат от групата на червените.
Твърди се, че омбудсманката, чийто личен рейтинг непрекъснато се покачва, била консенсусна фигура и имала шансове да пребори Корнелия Нинова на конгреса на социалистите през януари.

За да се случи това обаче, процедурно и формално Манолова трябва да се откаже от поста си на национален защитник и да възстанови членството си в БСП, напомнят наблюдатели. Манолова много харесвала ролята си на омбудсман, защото чрез завиден пиар личният ѝ рейтинг е направо недостижим. При това положение логичен е въпросът дали пък целта ѝ не е столът на Румен Радев на „Дондуков“ 2, а не ветровитото „Позитано“ 20.

2 коментара

  1. Дрън-дрън, та пляс! каза:

    Дрън-дрън, та пляс!

  2. елица каза:

    Сред редовите членове на БСП, най-голяма подкрепа има г-жа Нинова. Не знаем какви са настроенията сред червените олигарси, но самия факт, че не я искат, говори сам по-себе си. Г-жо Нинова, поздравления за смелостта да се изправите и да водите битка срещу мафията. С това си поведение спечелихте уважението на всички, включително и не членове на БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране