20.10.2018 | 0:01
Мъж се хвърли пред метрото и го спря, влаковете вече се движат
Пострадалият е закаран в "Пирогов"

Временно е спряно движението на метрото на станция „Васил Левски“ поради инцидент, съобщи Стоян Братоев, шеф на Столичния „Метрополитен“. Първоначално бе съобщено, че мъж се е хвърлил пред влака, но после стана ясно, че има вероятност той да е паднал. По първоначална информация той е с премазан глезен. Пожарникари са го извадили от линията на влаковете, след което е транспортиран в болница, допълниха от МВР.

Движението по линия 1 се извършва от „Обеля“ до „Сердика“ и от „Жюлио Кюри“ към „Младост“ и летище „София“. По линия 2 движението на метровлаковете е по разписание. Между спирките „Сердика“ и от „Жюлио Кюри“ е организирано извозване с рейсове.

До възстановяване на движението на метрото през станция „Стадион Васил Левски“ автобуси на столичен автотранспорт ще се движат по следния маршрут – бул. „Т. Александров“, бул. „Ал. Стамболийски“, бул. „Мария Луиза“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Ев. и Хр. Георгиеви“, бул. „Драган Цанков“ до площад на Авиацията. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Пострадалият е откаран в болница „Пирогов“, където му бе направен обстоен преглед. По-първоначални данни той е на 25 години. Мъжът е с тежки травми на крака и гръден кош. Той е подложен на операция.

От Столична община пуснаха съобщение, че движението на метрото към 21,30 часа е възстановено напълно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране