30.06.2015 | 13:49
Ментата с джип за 100 бона
Жената на Йордан Цонев по-богата от него

Джип „Рейндж Роувър“ за 100 000 лв. си е купил депутатът от ДПС Йордан Цонев – Данчо Ментата през 2014 г. Луксозното возило се изплаща на лизингови вноски, показва декларацията му до Сметната палата.

Преди няколко седмици новият джип на Йордан Цонев бе сниман как е паркирал пред парламента на място, където това не е позволено. Дори му бяха лепнали модерния напоследък стикер за шофьори джигити „Аз съм наглец“.

Декларираният роувър за 100 бона вози депутата, но шофьорът е друг. От години Цонев ползва шофьор. След като снимката на неправилно паркирания джип плъзна във „Фейсбук“, за минути от Центъра за градска мобилност към Столична община пристигнали на място, но не вдигнали колата. По-късно се разбра, че шофьорът на Цонев е платил глоба за неправилно паркиране.

Иначе соченият за един от най-богатите депутати в България е декларирал скромни суми в банкови влогове – едва 12 000 лв. Далеч по-богата е съпругата му Пролетина, която Цонев нарича „Прулетина“. Тя има малко над 73 000 лв. в банки. Взела и е 13 бона от наеми на собствени имоти.

2 коментара

  1. Иван Петков каза:

    Ментата си е спестил от закуските за този джип , отгладувал си го е ! Ама и каква жена има : богата , пък не му дава пари !Да го ожали човек , а вие му завиждате !

  2. баба Илийца каза:

    Ами колкото по – дребен и комплексиран е човек,толкова по-огромно е возилото му.Чудя се кога ще започнат да си купуват луксозни тирове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране