20.06.2019 | 0:01
Меркел трепери на церемония със Зеленски (видео)
Следващият месец тя навършва 65 години

Германският канцлер Ангела Меркел изглежда нестабилна и не добре по време на срещата си с украинския президент Володимир Зеленски в Берлин, цялото й тяло видимо трепери по време на церемония, съобщава АП.

Инцидентът е в горещото време пред офиса на Меркел, докато военни изпълняват националния химни.

Час след това, Меркел се усмихва широко, когато репортери я питат за състоянието й и обяснява, че „оттогава съм пила най-малко три чаши вода, които очевидно са ми необходими, и сега се справям много добре.“

По-рано, Меркел бе заснета да стиска ръце пред себе си, когато започва химна и изглежда неспособен да контролира треперенето на тялото си. Канцеларията на Меркел няма незабавен коментар, двамата лидери провеждат пресконференция.

След химна, Меркел изглежда се почувства по-добре и преминава бързо по червения килим със Зеленски към сградата. Следващият месец тя навършва 65 години.

По време на пресконференцията тя коментира Русия и че „докато не бъде постигнат напредък, санкциите не могат да бъдат премахнати. Връщането на делегацията на Руската федерация в ПАСЕ не трябва да става на всяка цена, но без диалог, проблемите не могат да бъдат решени“.

Меркел добави, че срещата на съветниците в „Минския формат“ ще се проведе на 12 юли и обясни, че Германия и Украйна не обсъждат засилване на санкциите срещу Русия, „а за продължаване (сегашния режим на санкции)“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране