15.05.2018 | 12:38
Меси е най-добър за сезона в Европа

Лионел Меси е най-добрият футболист за сезона в Европа, показва анализ на Mеждународния център за спортни изследвания. В него се разглежда представянето на всички състезатели в петте големи първенства, които са изиграли поне 1800 минути. Тройката се допълва от Давид Силва (Манчестър Сити) и Пауло Дибала (Ювентус). Звездата на Ливърпул Мохамед Салах, който стана голмайстор и обра наградите във Висшата лига, е на шестото място.В топ 10 попадат шестима футболисти на английския шампион Манчестър Сити.

Голямата звезда на Реал Мадрид и настоящ носител на Златната топка Кристиано Роналдо е едва на 16-о място в престижната класация, далеч зад своя голям конкурент Меси.
Резултатите стъпват върху задълбочено изследване на представянето на всеки състезател. Авторите обясняват, че са разгледали в дълбочина серия компоненти от играта, за да дадат най-точна представа.

Меси е на върха с коефициент 92.12 от 100 за представянето си. Силва има 91.69, а Дибала – 91.39. Роналдо дели 16-ото място с Лоренцо Инсиние с по 88.58. Според анализа най-силното първенство в Европа е английското. Цели 30 негови представители са попаднали в топ 100 на най-добрите футболисти през сезона. Любопитен е фактът, че бразилската звезда Неймар не е могъл да намери място в класацията, защото не е изиграл необходимите 1800 минути през сезона, за да попадне в нея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране