26.01.2015 | 10:38
Местан е лицемер, а ДПС – паразит, разбиват се обръчите им
Лидерът на протурската партия вдига шум, защото излиза от управлението, коментира евродепутатът Джамбазки

ДПС е паразит в българския политически живот, а лидерът й Лютви Местан да говори за права и свободи при положение, че е пръв другар с турския президент Реджеп Ердоган, който се оформи като изключително антиевропейски лидер, е лицемерно. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ евродепутатът Агнел Джамбазки след като водещият му зададе въпроса защо Местан иска да съди България заради това, че е глобен за агитация на майчин език.

„Това е абсолютно лицемерие. Той представлява партия, която е основана от терористична организация. Сега вдига шум, защото излиза от управлението и се разбиват порочните корупционни обръчи от фирми, които бяха задушили всички сфери на администрацията. Нека да си говори каквото си иска, но се надявам нищо вече да не зависи нито от него, нито от ДПС“, подчерта Джамбазки.

Той коментира и победата на крайната левица СИРИЗА на парламентарните избори в Гърция. „Има нещо, което може да е несправедливо и това е страната да откаже да си плаща дълга. Тези пари са взети, похарчени са и гърците имаха един огромен стандарт на живот на кредит. Сега те гласуваха за СИРИЗА, защото им обещаха, че няма да си плащат дълга. Ако се случи това, означава, че хората, които са управлявали България, е трябвало да вземат огромни кредити и после да кажат, че няма да ги плащаме. На страната ни не биха го простили, но на Гърция може да й се размине. Това е пример за двойния стандарт, който е изключително дразнещ. След като са вземали заеми, трябва да си ги плащат!“, заяви заместник-председателят на ВМРО.

Според него, е възможно Гърция да излезе от еврозоната. „Европа от това няма да пострада, но гръцката икономика ще понесе големи загуби със сигурност. Заради паниката в момента стотици милиони евро се теглят от гръцките банки от страх да не фалират финансовите институции. Явно тези, които има от какво да се притесняват, не са гласували за СИРИЗА“, добавя Джамбазки. Той призна, че основната заплата на един евродепутат е 8020 евро на месец, но без данъците представителите ни в парламента на Европа вземат по 5800 евро.
Досега обаче патриотът е направил разходи за персонал в размер на 21 379 евро.

„Имам 14 сътрудници. Трима от тях работят на договор в Европейския парламент. Останалите 11 са в България. За месеците след август им е платена сума от 34 171 лева. Тези средства са влезли в българската икономика, но разходите не са за сметка на българския бюджет, от европейския са. Четирима от сътрудниците ми са представители в приемни, които съм разкрил в София, в Благоевград, във Велико Търново и в Бургас. Там гражданите могат да получат информация за стажове, приемат жалби, молби и въпроси. 20 576 лева сме внесли в държавния бюджет от социални и здравни осигуровки. За тези шест месеца 80 000 евро общо са вложени в българската икономика. Тук съм плащал заплати, данъци, техника, наеми, ДДС“, каза още Ангел Джамбазки.

3 коментара

  1. Готев каза:

    Куче влачи автобус.

  2. ИВАН СТАНЧОВ каза:

    АМи там са разбира се то Бойко И ДЕлян Пеевски си имат бизнес отдавана бе. Много ми е било странно каква работа има там тоава просто ченге Илко желязков, ми той не е компетентен бе- така поне рече предходният служебен министър когато го отстрани. Дпс го върнаха обратно и сега още си царува там, кой ги знае какви ги вършат но фактите са си факти

  3. ПОДКРЕПА каза:

    До кога ами ТЕЦ2, още стоят догановитте кадри недйте да говорите само глупости, ръководството на тец-а е факт стоят си всеки знае кой е Илко Желязков, Гоерги Христозов, Живко Динчев, е вече може да са станали и от ГЕРБ, но са си чисти депесари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране