26.08.2015 | 18:40
Местан омъжи тайно дъщеря си, вижте снимки от сватбата
600 гости са присъствали на пищното тържество, Доган отклонил поканата
Лютви Местан със сина си Дениз. Снимки: МИГNews.info

Формалният председател на ДПС Лютви Местан омъжи тайно дъщеря си Елис, която е от първия му брак с Нурсен Атасой и от над 20 г.  живее в Турция.

Елис Атасой

Младоженката Елис Атасой.

Тържеството се е провело миналата събота (22 август) вечерта в комплекс „Маказа“, който се намира между Кърджали и Момчилград. В местните и в националните медии мълчанието за сватбеното тържество на Елис Атасой се оказа тотално.

Елис Атасой1

Проверка на МИГNews показа, че на празника на Елис и съпруга й Гюксел е присъствала цялата парламентарна група на ДПС, евродепутатите от етническата партия, всички кметове от движението и гости от Турция. По информация на присътвали на пиршеството, гостите са били над 600 души.

сватба-Елис

Младоженците (вдясно) с Нурсен Атасой, Дениз Атасой, съпругата му и сина им.

До последния момент сватбарите са очаквали и Ахмед Доган, но той изпратил само поздравителен адрес.Кумове на младите са били Елван и Юджел Атила. Последният за кратко бе зам.-министър на транспорта в правителството на Тройната коалиция.

Местан-сватба

Дениз Атасой

По указания на Местан сватбеното тържество е трябвало да премине без излишен обществен шум. Подготовката също е извършена инкогнито, а хора от движението продължават да отговарят на въпроси, че не знаят нищо за подобна сватба.

Дениз-Елис

Дениз Атасой със сестра си Елис.

Три дни преди празника гардове на НСО са отцепили периметъра на комплекс „Маказа“, а държавната охрана е била пет дни неотлъчно в района. Освен това е била наета и фирма с частни гардове, които следили стриктно да не бъдат допускани непредвидени гости.

Нурсен-Елван

Първата съпруга на Лютви Местан – Нурсен Атасой (вляво)

Както МИГNews.info вече писа, от първия си брак Лютви Местан (Владимир Зидаров) има син и дъщеря. Първата му съпруга се казва Нурсен Атасой и е дъщеря на бивш комунистически функционер в Момчилград. Местан не е поддържа отношения със семейството си в Турция, даже е избягвал да споменава за тях, тъй като сключва брак по сметка с дъщерята на бившия депутат от ДПС Хасан Али – Ширин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране