01.03.2015 | 23:02
Местан се хвали: Ако не беше ДПС, сега Борисов щеше да бъде в оставка
Комплексираният формален председател на ДПС избива комлекси пред "Дарик"

Ако ДПС не гласуваше в Народното събрание за плоския данък, за пенсионната реформа и накрая за дълга, днес щяхме да бъдем в режим на оставка на господин Бойко Борисов.

Това каза формалният председател на ДПС от кирковското село Островица Лютви Местан. Според него правителството на „Борисов-2“ е било спасено чрез механизмите на създаването на „ад хок“ реформаторски мнозинства по конкретни теми – след гласуването на плоския данък, на пенсионната реформа и накрая на дълга.

„ДПС ще гласува съобразно своята политическа идентичност, но няма да ни видите като част от евразийската опозиция в 43-то Народно събрание“, подчерта Местан и поясни: „Съобразно развитието на кризата в Украйна вероятно ще се наложи необходимост от много ясна позиция на българския кабинет, която да не се изразява с тривиални позиции само от страна на министъра на външните работи“.

Местан твърди, че в партията няма никаква драма заради подкрепата на ДПС за дълга от 16 млрд. лева в Народното събрание.

Той смята, че „механизмите за емитиране на дълг, по времето на Пламен Орешарски и сега при Бойко Борисов са идентични“. „Разликата е в обема му“, каза още Местан. „След като сме били „за“ необходимостта да се емитира дълг, докато сме били на власт, ще трябва да го подкрепим и когато не сме на власт“, поясни още лидерът на ДПС по време на визитата си във Велико Търново, където участва в Зимна политическа академия, организирана от младежката структура на партията.

Заявяваме категорично несъгласие с политиката на репресии на кабинета „Борисов-2“, но не сме поставяли и няма да поставяме, като условие за подкрепата си, каквато и да е сделка с господин Борисов, каза във Велико Търново лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Редно е кабинетът да се замисли дали трябва да продължи тази политика на безпринципни чистки и политически уволнения“, отбеляза той. Според него в случая става дума за политическа поръчка на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок, която се изпълнява от кабинета.

2 коментара

  1. Мимето каза:

    А така Ага и на баламите да стане ясно кой поръчва музиката

  2. PIPO каза:

    OLIGOFRN …

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране