21.03.2018 | 0:01
Местан: Ще спечелим общини в Кърджалийско!
ДОСТ иска съветници и кметове в Кърджали

Поставяме си високи цели – да спечелим избори за общински кметове! Това обяви председателят на партия ДОСТ Лютви Местан. На старта на Национална обиколка, той направи заявка партията му да стане втора политическа сила в област Кърджали.

През месеците март, април и май Централното ръководство на ДОСТ ще проведе интензивни срещи с членовете и симпатизантите на партията в цялата страна, съобщават от пресцентъра на партията.

В петък, 16-ти март, председателят на партията Лютви Местан, заместник-председателят Мехмед Ходжа, общинският координатор за Кирково Фердун Халил, координаторът за Крумовград Беркант Ходжа провели среща с разширения актив на партията от микрорайон Чорбаджийско. По време на тричасовата среща Местан представил анализ на актуалната политическа ситуация, актуалните цели и задачи, които стоят пред партията. Общинският координатор Фердун Халил представил данни за моментното състояние на структурите в Кирковско и графика за създаване на нови местни съвети.

Стратегическата цел на ДОСТ- Кирково е спечелването на местните избори – кмет на община и мнозинство в Общинския съвет, гласи решението на местния актив. Посочено е, че на последните парламентарни избори в община Кирково за ДОСТ са гласували 4 000 души. В събота била проведена среща с инициатори за учредяване на 10 структури на партията в селата от район Кирково. Заявена била категоричната решимост на местните избори ДОСТ да издигне кандидати за кметове във всички населени места.

Ще идваме по-често, обещал Лютви Местан. Днес той е на събрание в Момчилград, а до края на седмицата – в Асеновград, Крумовград, Черноочене. Местан си е поставил за цел да постигне пробив в така нар. „депесарски“ региони, а на следващите парламентарни избори ДОСТ да влезе в „дясна“ коалиция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране